Steward
Admin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2022. január 24. hétfő

ValenciaiNagydíj

Marquez 12. sikerével csapatbajnok a Repsol Honda

Ezúttal már a táv első harmadában elkapta Quartararót, s végül meg sem állt az újabb győzelemig a spanyol vb-győztes, s ezzel csapata bezsákolta a tripla koronát. A Petronas Yamaha franciája és Miller még a dobogón.

részletek

Quartararo 32 ezreddel a pole-ban Marquez előtt

Egyedüliként fért be 1:30 alá, s ezzel hatodik rajtelsőségét szerezte a MotoGP-ben a Petronas Yamaha franciája. A nyolcszoros világbajnok és Jack Miller még az első sorban.

részletek

MotoGP: Quartararo kezdte a legjobban a szezonzárót

Bár sokáig Marquez vezetett, végül a Petronas Yamaha franciája és Miller is megelőzte a nyolcszoros világbajnokot, míg Rossi egy kicsúszással, Pirro pedig kigyulladó Ducatijával hívta fel magára a figyelmet.

részletek

Vinales Q1-ből indulva a pole-ban, Marquez kiugrott vállal 5.

Elképesztően fordulatosan alakult a MotoGP idei utolsó időmérője, amelynek végén a Yamaha spanyolja örülhetett az első helynek, minimális előnnyel megelőzve Rinst és Doviziosót. Marqueznek még a válla is kiugrott egy bukás következtében, Rossi csak a hatodik sorban.

részletek

Marquez még bukással együtt is a pole-ban, Dovizioso a 9.

Nem úszta meg bukás nélkül a szombati napot sem Marc Marquez, a negyedik királykategóriás vb-címére hajtó spanyol azonban ennek ellenére is megszerezte a pole-pozíciót Valenciában Johann Zarco és Andrea Iannone előtt. A nagy rivális, Andrea Dovizioso csupán a harmadik sorba kvalifikálta magát.

részletek