DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
Motor

MotoGP: Quartararo kezdte a legjobban a szezonzárót

Bár sokáig Marquez vezetett, végül a Petronas Yamaha franciája és Miller is megelőzte a nyolcszoros világbajnokot, míg Rossi egy kicsúszással, Pirro pedig kigyulladó Ducatijával hívta fel magára a figyelmet.

Rögtön egy szó szerint meleg pillanattal indult a MotoGP első valenciai szabadedzése: a szabadkártyásként szereplő Michele Pirro alatt gyulladt ki a Ducati, amelyet a sóderágyban elfektetve, poroltóval tudtak csak eloltani. Az eredménylistán már ekkor Marc Marquez nevét olvashattuk az élen, a nyolcszoros világbajnok mögött pedig a négy Yamaha sorakozott Maverick Vinales, Valentino Rossi, Fabio Quartararo, Franco Morbidelli felállásban.

quartararo-action-20191



A leintés előtti percekben aztán Jack Miller vette át a vezetést, végül azonban nem ő, hanem Quartararo örülhetett az első helynek. Marquez így harmadik lett, majd jött Vinales és Morbidelli. Joan Mir és Pol Espargaro ugyancsak a hajrában ugrott előre, megelőzve a végén kicsúszó Rossit, míg a top 10-et Andrea Dovizioso és Alex Rins tette teljessé. Jorge Lorenzo 18. hellyel kezdte utolsó, Iker Lecuona pedig 23. pozícióval első MotoGP-s hétvégéjét.

Az első szabadedzés végeredménye hamarosan!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: