DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Motor

Két piros zászló után törölték a makaói motorversenyt

Rendkívül zaklatottan alakult a legendás utcai viadal 53. kiírása, amelyet két baleset után töröltek a szervezők, győztest azonban mégis hirdettek – az alábbiakban visszanézhető a teljes futam.

Peter Hickman indulhatott a pole-ból az idei makaói motoros nagydíjon, és könnyedén meg is őrizte a vezetést, valamint növelte az előnyét Michael Rutter előtt. Néhány kör elteltével azonban történt egy páros baleset: Robert Hodson bukott, BMW-je pedig magával vitte Marek Cervenyt is.

A futamot leállították, amíg takarították a pályát, az újraindítást követően pedig Rutter az élre tört. Igaz, nem sokáig örülhetett az első helynek, Hickman ugyanis a második körben visszavette tőle azt. Ezután viszont heten is buktak a Police-kanyarban, emiatt újfent előkerültek a piros zászlók, s a szervezők már nem is indították újra a viadalt. A hírek szerint több motorost (Krugert, Kostamót és Shielst) kórházba is szállítottak, de senkinek nincsenek életveszélyes sérülései

Bár korábban olyan pletykák keringtek, hogy esetleg vasárnap futhatják le a versenyt hátralévő részét, végül bejelentették, hogy teljes egészében törölték a viadalt, az eleve túl sűrű vasárnapi programra hivatkozva (emellett gumijuk sem lett volna a versenyzőknek). Az is felmerült, hogy győztest sem hirdetnek a szervezők, később ezt azonban mégis megtették Rutter lett az, aki éppen élen állt a második megszakítást megelőző körben. Rutter így immár kilencszeres győztesnek mondhatja magát, a dobogót Hickman és David Johnson teszi teljessé. A döntést azzal magyarázta a versenyirányítás, hogy piros zászlót követő újraindítás esetén nem érvényes a fent említett háromkörös kitétel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: