DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
Motor

Marquez: Rossi versenyképes lehet, ha marad

A nyolcszoros világbajnok szerint az olasz legenda kitűnően átvészeli a stílus- és generációváltásokat a MotoGP-ben. A repsolos beszélt csapattársa küszködéséről is.

Valentino Rossi karrierje egyik leggyengébb szezonját futja: már két és fél éve nem nyert futamot, idén ráadásul mindössze kétszer állhatott dobogóra, miközben két márkatársa, a két győzelmet is arató Maverick Vinales és a pole-pozíciókig és pódiumokig jutó Fabio Quartararo is meggyőzőbbnek tűnik nála. A „Doktor” szerződése 2020 végén jár le a Yamahával, és bár valószínűnek tűnik, hogy a visszavonulás mellett fog dönteni, ezt továbbra sem lehet készpénznek venni.

rossi-marquez-marad



Mindenesetre a MotoGP jelenlegi egyeduralkodója, Marc Marquez a Gazzetta dello Sportnak adott interjújában úgy fogalmazott, Rossi akár 2020 után is az élmezőnyben szerepelhet, mert kiválóan alkalmazkodik: „Ha folytatja, versenyképes maradhat. Malajziában a dobogóért harcolt. Amit csinál, az elképesztő. Minden egyes új generáció ellenére ott van a neve, hiába jönnek új stílusok és motorosok, elég jól túléli ezeket a váltásokat. Egy nagyszerű motorosnak meg kell másznia a hegyet, mire felér a csúcsra, lefelé jövet pedig a lehető legfinomabban kell ereszkedni. Valentino pontosan ezt csinálja, még mindig megvan a motivációja.”

Marquez ugyanebben az interjúban szót ejtett csapattársáról, az idén még egyetlen top 10-es helyezést sem szerző, sérülés által is hátráltatott Jorge Lorenzo küszködéséről is. A nyolcszoros vb-győztes nem tudja elképzelni, hogy honfitársa jövőre is ennyire pocsékul szerepeljen: „Meglepő ez számomra, számára és a csapatnak is. Végső soron elképzelhetetlen, hogy egy bajnok ilyen helyzetben találja magát. És az is elképzelhetetlen, hogy még egy éve ilyen legyen. Úgy vélem, dolgozik a megoldáson. Meg kell találnia a motivációt” – fogalmazott Marquez, aki az azt firtató kérdésre, hogy vajon Lorenzo kitölti-e a 2020 végéig szóló kontraktusát a Repsol Hondával, így felelt: „A szerződése erről szól. Szerintem maradni fog, de ez egy nagyon személyes döntés.”

FRISSÍTÉS: Egy nagyon érdekes friss információ az utóbbi téma kapcsán: csütörtök délután 15 órakor közös sajtótájékoztatót tart Valenciában Lorenzo és Carmelo Ezpeleta Dorna-elnök. Az értesítésről szóló e-mailben az nem szerepel, mi lesz az esemény témája...

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: