DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Motor

Kettős Yamaha-vezetés, Marquez hatalmasat bukott

Sokáig a nyolcadik vb-címére hajtó repsolos vezette a Thaiföldi Nagydíj első edzését, a hajrában azonban csúnyán összetörte a Hondát, őt pedig az orvosi központba szállították. Vinales és Quartararo így megelőzte őt, a fő kihívó Dovizioso viszont mögötte végzett.

Meglehetősen felhős időben, de száraz pályán startolt el a MotoGP burirami hétvégéje az első szabadedzéssel. Marc Marquez az első köröktől kezdve nem hagyott kétséget afelől, hogy a Chang International Circuiten is ő az egyik fő favorit: a nyolcadik vb-címe megszerzésére készülő spanyol a tréning elején nyolc-kilenc tizeddel vezetett üldözői előtt. Akik előbb a ducatisok voltak, aztán viszont a Yamahák törtek előre a második-ötödik helyekre.

A hajrát Alex Rins Suzukijának műszaki problémája indította, bő öt perccel a vége előtt jött azonban a még nagyobb dráma: Marquez esett hatalmasat a 7-es kanyarban, a címvédő rettenetesen összetörte a Hondát, s ő maga is csak bicegve, a marsallokra támaszkodva tudta elhagyni a baleset helyszínét, majd az orvosi központba szállították.

Emiatt Marquez nem is tudta végig megőrizni az első helyét: azt Maverick Vinales kaparintotta meg, de még Fabio Quartararo is bejött a repsolos elé. Őt a matematikailag immár egyedüli kihívónak számító Andrea Dovizioso követte a sorban, majd jött Jack Miller, Valentino Rossi, Franco Morbidelli és Danilo Petrucci – azaz az első nyolcba csak Yamahák és Ducatik, valamint Marquez fért be. A top 10-et Joan Mir és Francesco Bagnaia tette teljessé.



motogp_13

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: