DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Motor

MotoGP: Dovizioso önbizalma az egekben

Felemás előjelekkel érkeznek meg a Ducati gyári motorosai a Brit Nagydíjra, de a kétszeres vb-ezüstérmes egy győzelem után Silverstone-ban is megcélozza az első helyet.

Továbbra is az összetett pontverseny második és harmadik helyét foglalja el a Ducati gyári párosa, ám míg Andrea Dovizioso Brnóban második helyen végzett, Spielbergben pedig győzni tudott, addig a csapattárs Danilo Petrucci eddigi két legrosszabb versenyét futotta a szezonban. Ennek megfelelően a célok is mások az előttünk álló Brit Nagydíjra: Dovizioso bizonyítaná, hogy a Desmosedicinek kevésbé fekvő Silverstone-ban is versenyképesek, míg Petrucci feledtetné a nyári szünet utáni leeresztést egy erős eredménnyel.

04_1



„Semmi sem tölt el nagyobb elégedettséggel és önbizalommal, mint egy győzelem, ezért úgy érkezünk meg Silverstone-ba, hogy a hangulatunk az egekben” – idézi Doviziosót a Ducati előzetese. „Nem véletlenül jött össze a Red Bull Ring-i siker, mivel keményen dolgoztunk az előző két hétvége során, s az eredmények megmutatták, hogy jól végeztük a munkánkat. Noha a brit pálya karakterisztikája nem annyira kedvező számunkra, mint a brnói vagy a spielbergi, már megmutattuk, hogy Silverstone-ban is gyorsak tudunk lenni, például a 2017-es győzelmünkkel. Mint mindig, az időjárásnak fontos szerepe lesz, és készen kell állnunk, hogy mindenféle körülményekhez alkalmazkodjunk.”

Petrucci a következőket mondta el a szezon tizenkettedik állomása előtt: „Egyértelmű, hogy az utolsó kettő verseny volt idén a legrosszabb számomra, szóval a célunk, hogy a lehető leghamarabb lapozzunk egyet, s már Silverstone-ban megmutassuk, hogy megérdemeljük a bajnokság harmadik helyét. Van néhány szép emlékem erről a pályáról, különösen a 2015-ös dobogóm, és úgy vélem, ha koncentráltak leszünk az első edzéstől kezdve, akkor versenyképesek lehetünk. Nagyon szoros lesz a versengés, s Angliában a változó időjárás is rendre fontos tényező, amit figyelembe kell venni, s ez a futamot is befolyásolhatja. Ugyanakkor elszánt vagyok, hogy egy jó eredményt szerezzek.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: