DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Motor

Jarvis: Már nem Valentino jelenti a Yamaha jövőjét

Továbbra is rendkívül fontos láncszeme a MotoGP-s projektjüknek a „Doktor”, de már nem kell úgy rá támaszkodniuk, mint egy évtizede. A csapatvezető ugyanakkor nem számít konfliktusra az olasz visszavonulásának időzítése kapcsán.

Valentino Rossi februárban töltötte be 40. életévét, s jelenleg 24. idényét futja a gyorsaságimotoros-világbajnokságon. Bár a szezont dobogókkal kezdte, az utóbbi futamokon pocsék formát mutatott: folyamatos időmérős kiesések, bukások és a márkatársakétól elmaradó teljesítmény jellemezte az olaszt. Rossi jelenlegi szerződése 2020 végéig érvényes a Yamahával, s bár Lin Jarvis csapatfőnök nem zárta ki, hogy a kilencszeres világbajnok még akár néhány évvel meghosszabbítsa azt, a Motorsport.com szakoldalnak adott interjújában egyértelműen kijelentette, hogy már nem rá építik a hangvillások MotoGP-s projektjének jövőjét.

yamaha-rossi-jovo



„2010-ig Valentino négy vb-címet szerzett nekünk – 2004-ben, 2005-ben, 2008-ban és 2009-ben –, szóval amikor elhagyott minket a Ducati kedvéért, annak nagy hatása volt ránk. Olyan volt, mintha most Marc távozna a Hondától. Most viszont már az életének és a pályafutásának más szakaszában jár, és minden tiszteletem az övé, de már nem ő jelenti a MotoGP-s szerepvállalásunk jövőjét. Lehet, hogy még itt lesz egy, kettő vagy három évig – meglátjuk, meddig marad még versenyképes. De ez most már másfajta kapcsolat, másképp függünk tőle. Nem azt mondom, hogy már nem fontos, mert igenis fontos. A szerepe kicsit más lesz, de remélem, idősebb korában is velünk marad a márka nagyköveteként.”

Mindez azonban nem jelenti azt, hogy Jarvis és a Yamaha siettetni akarná Rossi visszavonulását: a csapatvezető szerint közös döntés lesz ugyan, hogy mikor kerül erre sor, de az első lépéseket bizonyosan a „Doktor” teszi majd meg. „Egyértelműen a két fél közös döntése lesz. Nyilván ő lesz az első, aki eldönti, mikor érzi úgy, hogy már nem tud olyan versenyképes lenni, mint szeretne, vagy mikor csappan meg a motivációja. Az első jelek nyilvánvalóan tőle fognak érkezni. Részemről én egyáltalán nem számítok konfliktusra. Szerintem mindannyian egyszerre fogunk ugyanarra az elhatározásra jutni” – vélekedett Jarvis.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: