DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Motor

Lorenzo Brnóban és Spielbergben sem áll rajthoz

További két versenyt kénytelen kihagyni a Repsol Honda Assenben megsérülő spanyolja, aki így leghamarabb az augusztus végi silverstone-i fordulón térhet vissza a pályára.

Elképesztő sérüléshullám sújtja tavaly ősz óta Jorge Lorenzót: először a 2018-as Aragóniai Nagydíj startjánál sérült meg, majd a thaiföldi csuklótörése miatt több futamot is kénytelen volt kihagyni az idény végén. A téli felkészülése sem sikerült ideálisan, mindez pedig rányomta a bélyegét eddigi hondás szereplésére is, hiszen a spanyol egyelőre egyetlen top 10-es eredményt sem tudott felmutatni.

lorenzo-nem-indul



A Holland TT első szabadedzésén aztán jött az újabb nagy bukás, amely következtében csigolyatörést szenvedett az ötszörös világbajnok, így Lorenzo sem Assenben, sem egy héttel később a Sachsenringen nem tudott rajthoz állni. Nagyjából egy hónapos rehabilitációt vártak az orvosok, így arra számíthattunk, hogy a nyári szünetet követően már visszatérhet a versenyző, ám a Repsol Honda szerdán bejelentette: a soron következő brnói és spielbergi fordulókat is kihagyja Lorenzo, hogy a gyógyulására koncentrálhasson.

Ez azt jelenti, hogy a spanyol motorost legközelebb augusztus végén, a silverstone-i Brit Nagydíjon láthatjuk majd újra versenyezni. A cseh és az osztrák versenyeken a német futamhoz hasonlóan a HRC tesztversenyzőjeként tevékenykedő Stefan Bradl ülhet majd fel a motorjára: a mostani hétvégén a suzukai 8 óráson szereplő motoros Brnóban amúgy is indult volna szabadkártyásként, ám így hivatalosan Lorenzo helyettesként láthatjuk majd a Repsolnál.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: