Steward
Bognár Viktor
AJÁNDÉK DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2020. július 4. szombat
Motor

Motoron az alpesi sí legnagyobb sztárja!

A zsinórban nyolc összetett világkupát nyerő Marcel Hirscher két kerékre cserélte a síléceit: a héten a Red Bull Ringen pattanhatott fel az RC16-os nyergébe.

Ha valaki nem lenne képben az alpesi sível, Marcel Hirscher tulajdonképpen a helyi Marc Marqueznek számít ebben az évtizedben: 2012 óta rekordot jelentő nyolc alkalommal zsebelte be zsinórban az összetett világkupát, nem mellesleg ez idő alatt számos szakági (óriásműlesiklásban és szlalomban) kristálygömböt is bezsebelt, emellett kétszeres olimpiai és hétszeres világbajnoknak mondhatja magát.

orig_38be0b153ba5af9179204ee852a203b4Az osztrák sztár a héten azonban két kerékre cserélte a síléceit, a Red Bull jóvoltából ugyanis felülhetett a KTM MotoGP-s gépére. A helyszín Spielberg volt, Hirscher pedig előbb a Moto2-es motorral szerzett tapasztalatot, azután pattant fel Johann Zarco királykategóriás gépének nyergébe. „Mások egy Formula-1-es autóba szeretnének beülni, számomra azonban mindig a MotoGP volt az álom” – mondta el Hirscher, míg Zarco hozzátette: lehet, hogy ő pedig a síelésbe kóstol bele. „Szerintem én abban jobb vagyok, mint ő a motorozásban, de majd meglátjuk következő télen!” – viccelődött a francia.

orig_73c8aacaec5b098fea7fba2bb8e13ca9

A Red Bull természetesen néhány fotót és egy bő tízperces videót is közzétett az alpesi síző MotoGP-s kalandjáról, amelyben a benyomásairól is beszélt az osztrák sztár – íme:

orig_08979ff1735e2b20a6e3c1f7a2f5a282

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?