DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Motor

Marquez magához ragadta az irányítást a második edzésen

Bár Fabio Quartararo és Alex Rins is vezetett egy ideig, a hajrában a Sachsenring királya bizonyult a leggyorsabbnak a pénteki nap végén. Dovizioso és Rossi épp csak Q2-t érő helyen.

Péntek délután is ideális körülmények között teljesíthette a Német Nagydíj második szabadedzését a MotoGP mezőnye. A Sachsenringen 2010 óta verhetetlen Marc Marquez ezúttal is már az első körökben az élre állt – pedig még egy óriási mentést is be kellett mutatnia az elején, de ennek ellenére a hétvége addigi legjobb körét futotta. Valamivel túl a „félidőn” aztán a délelőtti leggyorsabb Fabio Quartararo néhány ezreddel megelőzte a spanyolt, a fináléra viszont már Alex Rins vezetésével fordult a mezőny.

Az utolsó percekre felkerültek a lágy hátsó gumik, azokkal pedig Marquez utolérhetetlennek bizonyult: egyedüliként 1:21 alatti kört futva behúzta az elsőséget Rins és a Franco Morbidelli által való feltartás miatt roppant ideges Quartararo párosa mögött. A múlt heti győztes Maverick Vinales negyedikként zárt, megelőzve a KTM-mel remeklő Pol Espargarót, valamint a kerékpárbalesetben lábsérülést szenvedő Cal Crutchlow-t, míg a top 10-be Jack Miller, Danilo Petrucci, Andrea Dovizioso és Valentino Rossi fért még be, azaz egyelőre ők állnak Q2-t érő pozícióban.

A szabadedzés végeredménye:



mot

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: