DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Motor

Hivatalos: Petrucci jövőre is a Ducati gyári csapatában versenyez

A bolognai gyártó a Német Nagydíj előtti csütörtöki napon hivatalosan is megerősítette, amit már hetek óta biztosra lehetett venni, miszerint 2020-ban is a jelenlegi olasz duóval vágnak neki a szezonnak.

Danilo Petrucci az idei évad során lépett fel a Ducati gyári csapatához, ugyanakkor csak erre a szezonra szólt a szerződésre, ezért az olasznak bizonyítania kellett. Bár eleinte „csak” hatodik helyeket hozott, az európai helyszínekre érve fejlődő tendenciát mutatott, hazai nagydíján pedig megszerezte első győzelmét a MotoGP-ben. Azóta egyértelműnek tűnt a szerződéshosszabbítás, s ezt ma, a Német Nagydíj előtti csütörtöki médianapon hivatalosan is bejelentette a Ducati, amely így 2020-ban Andrea Doviziosóval és Petruccival vág neki a küzdelmeknek.

petrucci-ducati-2020



„Nagyon boldog vagyok, hogy további egy évig a Ducatinál folytathatom” – mondta el Petrucci a bolognaiak közleményében. „Ez volt a célom a mostani új kaland kezdete óta, mivel egyből remek volt a kémia köztünk a csapattal. A szezon első felében folyamatosan egyre versenyképesebbek lettünk, két dobogót és egy felejthetetlen győzelmet szerezve. Az, hogy már a nyári szünet előbb meghosszabbítjuk az együttműködésünket, még nyugodtabbá és magabiztosabbá tesz a jövőt illetően. Mostantól egyszerűen csak arra szeretnék koncentrálni, hogy versenyzőként fejlődjek és még jobb eredményeket érjek el a pályán. Harmadik helyen állunk a bajnokságban, és az első háromban is szeretnénk befejezni a szezont.”

Gigi Dall’Igna, a Ducati Corse általános igazgatója is örömmel beszélt a bejelentésről: „Danilo már az első alkalmak során is megmutatta tehetségét és professzionalizmusát a gyári Desmosedici GP-vel, és hiszem, hogy a képességei most már világosak mindenki számára. Ennek bizonyítékai az idei remek eredményei, amelyek a fantasztikus mugellói első győzelmében csúcsosodtak ki. Azzal, hogy Danilo marad Andrea oldalán, a célunk az, hogy a bajnoki címért harcoljunk a versenyzői és a gyártói értékelésben egyaránt.”

Azzal, hogy Petrucci a gyári csapatnál marad, értelemszerűen az is eldőlt, hogy Jack Miller nem veszi át a helyét. Bár így az ausztrál pillanatnyilag kontraktus nélkül áll 2020-ra, elmondása szerint tulajdonképpen már csak az aláírás hiányzik a Pramac Racinggel való hosszabbításról. Ennek azonban feltétele, hogy továbbra is aktuális évi Desmosedicit kapjon a Ducatik, ehhez viszont az kell, hogy a szatellit gárda jövőre két GP20-ast kapjon, mivel Francesco Bagnaia szerződésében már garantálva van, hogy az olasz a következő idényt azzal teljesítheti. A Ducati vezetősége is úgy fogalmazott nemrég, hogy minden bizonnyal ez a forgatókönyv fog életbe lépni, így nem kizárt, hogy Miller maradását is rövidesen bejelentik a felek.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: