DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Motor

Quartararo körrekorddal indította a második napot, Rossi a Q1-ben

A Petronas Yamaha SRT franciája Valentino Rossi korábbi csúcsát is megdöntve zárta az élen a harmadik szabadedzést, megelőzve Danilo Petrucci Ducatiját és a tegnapi idején javítani nem tudó Maverick Vinalest. Marc Marquez a negyedik, Andrea Dovizioso a nyolcadik helyen, Rossi viszont nem fért be a top 10-be, miután elvették a legjobb körét.

Kiváló napsütéses idő fogadta szombat délelőtt a MotoGP mezőnyét a harmadik asseni szabadedzésen. Ahogy pénteken, úgy a mostani tréning elején is Maverick Vinales és Fabio Quartararo diktálta a tempót, a versenyzők nagy része viszont inkább a hosszabb etapokra koncentrált. Egy harmadik yamahás is felhívta magára a figyelmet, Franco Morbidelli üléséről ugyanis lerepült a borítás, így az olaszt ki is intették a bokszba.

11219022_091



 Az utolsó tíz percig kellett várnunk arra, hogy Danilo Petrucci révén valaki megjavítsa a pénteki legjobb időt, s az olasz köre egyúttal új pályacsúcsot is jelentett. Az elsőséghez azonban ez sem bizonyult elegendőnek, Quartararo ugyanis a tőle megszokott módon a végén robbantott, így egy tizeddel megelőzte a ducatist. Kettejük mögött Vinales lett a harmadik összesítésben még a tegnapi idejével, majd jött Marc Marquez és Takaaki Nakagami, a top 10-be és ezáltal a Q2-be pedig, Franco Morbidelli, Jack Miller, Andrea Dovizioso, Jack Miller és Joan Mir fért még be – Alex Rins és az utolsó köre törlése miatt Valentino Rossi viszont kiszorult onnan.

A három szabadedzés összesített eredményei (a top 10 bejutott a Q2-be):

motogp_11

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: