DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
Motor

Rossi „tiltott” pályán motokrosszozott Mugello után

2017-ben ott sérült meg a misanói verseny előtt, ám most a Ducati két gyári versenyzőjével együtt ott igyekezett túllépni a katasztrofális hazai nagydíján a „Doktor”.

Karrierje egyik legpocsékabb hétvégéjét teljesítette az Olasz Nagydíjon Valentino Rossi: miután az időmérőn csak a 18. helyre kvalifikált, a futamon előbb Joan Mirrel akadt össze, majd pedig elesett. Érthető, hogy az olasz yamahás szeretett volna túllépni a mugellói eseményeken, ehhez pedig a motokrosszozást választotta, méghozzá Andrea Dovizioso és Danilo Petrucci társaságában – ám azon a pályán, ahol két éve megsérült, s ezért nem is motorozhatott ott:

rossi-motokrossz-mugello-2019

Fotó: Valentino Rossi Instagram


„Jó terápia volt ez a kemény mugellói hétvége után” – mondta el a Katalán Nagydíj csütörtöki napján Rossi, akit a Motorsport.com idéz. „Koncentráltnak kell maradnunk és folytatni a programunkat. A mugellói verseny után Cavallarában voltunk, azon a pályán, ahol 2017-ben megsérültem, viszont ez az egyik kedvenc pályám, fantasztikus hely, imádok oda járni és ott is nőttem fel. Viszont a 2017-es Misano előtti balesetem miatt a teljes csapatom, főleg édesapám és a körülöttem lévő srácok nem engedtek két évig odamenni. Próbálkoztam, de tiltott volt számomra.”

„Viszont már szezon eleje óta beszélgettünk Doviziosóval és Petruccival, hogy egyszer el kellene mennünk közösen, s ők Cavallarába szerettek volna menni, ezért azt mondtam apámnak, hogy itt van velem ezúttal Petrucci és Dovizioso, muszáj mennünk” – magyarázta a 40 éves versenyző. Rossinak amúgy sűrű napjai voltak Mugello óta, hiszen a sokszoros rali-világbajnok Sebastian Ogier-t pedig a Ranchon fogadta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: