DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Motor

Rossi: Marquez minden körülmények között a legerősebb

A „Doktor” rendkívül pesszimistán nyilatkozott a spanyol versenyző elleni harcról, valamint a Yamaha motorblokkjának fejlesztéseiről.

Annak ellenére, hogy a Francia Nagydíj versenyhelyszíne az előző évek során általában nagyon kedvezett a Yamahának, idén nem igazán tudott a hangvillások egyik versenyzője sem remekelni. Valentino Rossi különösen várta a hétvégét, hiszen Termasban és Austinban is erős eredményeket ért el, ám végül ő is csak az ötödik pozíciót tudta megszerezni a Le mans-i időmérőn, és a versenyen is.

rossi-marquez-eros



„Nem fogom letagadni, hogy meglenne az előnye annak, ha otthon maradnék és inkább kimennék a strandra. Természetesen csak viccelek! Nem fogom feladni, hiszen közelebb kerültem a többi élmenőkhöz. Napról napra és körről körre kell fejlődnünk. Marquez viszont a legnagyobb gond mindenki számára. Az austini bukása nélkül az ötből négy futamot nyert volt, és még Katarban is alig kapott ki az utolsó körben. Ez mindannyiunk számára megnehezíti az egész bajnokságot. Nézzetek csak rá a tabellára! Marquez minden körülmények között a legerősebb motoros”- nyilatkozta a Speedweek.com szakoldalnak a kilencszeres világbajnok.

Különösen Jerezben látszott az, hogy a Yamaha motorereje is kezd egészen erőssé válni, hiszen Rossi a futam utolsó szakaszában viszonylag könnyedén tudta támadni az előtte motorozókat az egyenesekben. A probléma az, hogy ez az előny a Francia Nagydíjra eltűnt, és a „Doktor” meg is indokolta, hogy miért: „A motorblokkal is van gondunk. A többiek fejlesztettek, ezért ismét nagyobb különbség alakult ki. Ráadásul a yamahás versenyzők közül én vagyok a leggyorsabb. A gond az, hogy egyszerűen már nem nagyon tudunk a blokkon fejleszteni. Esetleg az elektronikával és a kigyorsítások javításával próbálkozhatunk.”

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: