DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
Motor

A Ducati irányába kacsingatnak a Marquez testvérek?

Sajtóhírek szerint a Moto2-ben a hétvégén újra futamot nyerő Alex menedzsmentje már tárgyal is a Pramac Racinggel, de felröppentek a pletykák, hogy bátyja is 2021-től a bolognaiak gyári alakulatánál köthet ki.

Alex Marquez 2014-ben remek hajrával szerezte meg a Moto3-as világbajnoki címét, a következő szezontól kezdve pedig már a Moto2-ben húzta a gázt. Ott azonban néhány futamgyőzelemtől eltekintve egyelőre nem igazán találja a formáját – igaz, épp a hétvégi Francia Nagydíjon törte meg másfél idény óta tartó nyeretlenségi szériáját. Az elmúlt években többször is felmerültek pletykák, miszerint a spanyol motoros a királykategóriában köthet ki, s most újból terítékre került a téma: olyannyira, hogy a Marc Marquezt és öccsét is menedzselő Emilio Alzamora a GPOne.com szaklapnak elismerte, hogy tárgyalnak a Ducati első számú szatellit csapatával, a Pramac Racinggel:

marquez testcerek-ducati



„Igaz a hír, egyeztetünk a Pramackal. Baráti a kapcsolatunk velük. Teljesen normális, hogy Alex megnézi a lehetséges opciókat egy esetleges MotoGP-be igazolás kapcsán. Természetesen ki kell érdemelni az ülést egy ilyen nagyszerű szatellit csapat esetén. Alex még mindig nagyon fiatal, de ahhoz, hogy fellépj a királykategóriába, jó helyet kell találnod magadnak” – nyilatkozta Alzamora. A Pramacnál amúgy éppenséggel valóban felszabadulhat egy ülés 2020-ra, ugyanis Jack Miller nem titkolt szándéka, hogy átvegye a Ducati gyári csapatánál Danilo Petrucci helyét, amennyiben az egyéves szerződéssel rendelkező olasz esetleg elmaradna a várakozásoktól. Ebben az esetben az újonc Francesco Bagnaia mellett valóban kiadó lenne a másik Desmosedici a privát alakulatnál.

A MotoGP.com a Pramac csapatmenedzserét, Francesco Guidottit is megkérdezte a pletykákról: „Kicsit fel lett fújva az egész. Találkoztunk Alzamorával, hogy megnézzük, van-e esély arra, hogy Alex idejöjjön. Ez egy bevált módszer: ha egy versenyző menedzsere kéri, hogy beszélhessen velünk, akkor mi állunk a rendelkezésére. És még vannak is megbeszélve találkozóink. Jacknek nincs szerződése a következő szezonra, így meg kell vizsgálnunk a lehetőségeket arra az esetre, ha a gyári csapathoz kívánna menni vagy nem tudnánk teljesíteni az igényeit. Figyelnünk kell a piacot, hogy ki akar fellépni a Moto2-ből a MotoGP-be azok közül, akik megfelelnek az elvárásainknak, de nem fókuszálunk egyetlen versenyzőre, és ha lehet, szeretnénk maradni a jelenlegi felállásnál, de persze sem mi, sem a Ducati nem rendelkezik a versenyzőiről, szabadon távozhatnak, ha akarnak.”

Mindenesetre Alex Marquez pramacos leigazolása már csak azért is érdekes lehet, mert a MotorCycleNews.com értesülései szerint Le Mans-ban ismét felröppentek olyan híresztelések, miszerint Marc Marquez jelenlegi hondás szerződésének 2020 végi lejárta után csapatot válthatna, és a Ducatinál köthetne ki. Ha a spanyol tartja mostani formáját, addigra pont utolérné Valentino Rossi kilenc vb-címét, így ideális pillanat lehetne ez számára a váltásra, öccse pedig akár fel is mérhetné, mennyire érné meg bátyjának a bolognaiakhoz való átnyergelés. Érdekesség, hogy ugyancsak az MCN ír arról, hogy Gigi Dall’Igna a Francia Nagydíjon elért kettős dobogó ellenére is finoman jelezte versenyzőinek, hogy nem második helyekért szerepelnek a Ducatinál, így sem Andrea Dovizioso, sem Petrucci nem érezheti biztonságban magát, főleg nem a 2020 utáni időszakot illetően – nem kizárt, hogy Rossi és Jorge Lorenzo után Marquez lesz az újabb nagyágyú, akivel megpróbálnak feljutni a MotoGP csúcsára Casey Stoner 2007-es vb-győzelme után.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: