DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Motor

BMW-pole a Le Mans-i 24 óráson

A Kenny Foray, Julien Da Costa és Mathieu Gines által alkotott trió érte el a legjobb átlagidőt a két időmérő edzés összesítése alapján, de csak 28 ezreddel múlták felül a YART Yamaha egységét.

Már csütörtökön megkezdődött a Le Mans-i 24 órás motorverseny hétvégéjének programja, sőt egy időmérőt is rendeztek a mezőny számára, amely után Randy de Puniet 1:37 alatti körének köszönhetően még a Honda Endurance Racing alakulata birtokolta a vezetést. Péntek délelőtt azonban a többiek is növelték a tempót, s végül a Team ERC-BMW Motorrad Endurance zsebelte be a pole-t a FIM endurance-vb 2018/2019-es idényének második fordulójára: a Kenny Foray, Julien Da Costa és Mathieu Gines trió 2016 után szerzett ismét rajtelsőséget a bajor márkának.

bmw-lemans24h



Az előny azonban korántsem jelentős: a BMW mindössze 28 ezreddel múlta felül a Niccolo Canepával, Marvin Fritzcel és Broc Parkesszal felálló YART Yamahát. A harmadik helyre is a hangvillások egyik gépe kvalifikált: Florian Alt, Florian Marino és a tavaly még a MotoGP-ben szereplő Xavier Simeon egysége teszi teljessé a top3-at a korábban a Superstock-kategóriában szereplő VRD Igol Pierret Experiences (korábbi nevükön Viltais) csapatot.

Őket a Team SRC Kawasaki France (Jeremy Guarnoni, David Checa, Ewran Nigon) és a Suzuki Endurance Racing Team (Vincent Philippe, Etienne Masson, Gregg Black) követi a sorban, megelőzve a már említett Honda Endurance Racinget (De Puniet mellett Yonny Hernandez és Sebastien Gimbert megy még itt) és a bajnokságot a Bol d’Oron aratott győzelmével vezető F.C.C. TSR Hondát (Josh Hook, Freddy Foray, Mike di Meglio). A 42. alkalommal kiírt Le Mans-i 24 órás szombaton 15 órakor rajtol, a verseny jelentős részét élőben közvetíti az Eurosport 2.

Az időmérő összesített eredménye:

lemans24h-motor-q

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: