DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Motor

Lorenzo: Újabb csalódás

Nem ez volt a Repsol Honda legjobb hétvégéje, az biztos. Nem elég, hogy a futamot toronymagasan vezető Marc Marquez bukott, kilenc körrel a vége előtt ötszörös világbajnok csapattársa is kiszállt a versengésből, mégpedig technikai okok miatt.

Úgy tűnik, hogy Jorge Lorenzo ezúttal újra átélheti azt, amit annak idején a Ducatinál, és újra a fejébe vésheti, minden kezdet nehéz. Ezúttal Austinban akadt nem kevés gondja a Hondával, ugyanis előbb leugrott a lánca az időmérőn, ennek ellenére a tartalékmotorral megszerezte a 11. rajthelyet, majd a futamon kellett az amerikai pálya 12-es kanyarjában félreállnia műszaki okok miatt. Az ötszörös világbajnok szenved egyelőre, jelenleg a világbajnokság 17. helyére csúszott vissza. Persze Lorenzót ismerve nem fogja feladni a spanyol, ám ő sem tagadja, más idénykezdetre számított.

lorenzo-csalodas



„Minden tekintetben elképesztően nehéz hétvégén vagyok túl. A szabadedzések sem indultak már jól, ám változtattam a beállításokon, ám nem mentem vele semmire, ugyanis egyre több technikai gondom akadt, ahogy haladtunk előre az időben. Az időmérőn ugye ott volt a lánc leugrása, ám a futamon teljesen más műszaki probléma miatt kellett félreállnom. Nem tagadom, ez újabb csalódás. Egyetlen pozitívum, hogy ezúttal sokkal jobban éreztem magam a versenyen a kiállásomig, mint korábban bármikor Austinban. Előre kell néznünk, hiszen jön a jerezi futam, és az ottani pálya karakterisztikája sokkal jobban illik a stílusomhoz, így bízom abban, hogy végre egy eredményes hétvégét zárhatok majd” – jelentette ki Lorenzo.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: