DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Motor

Bautista harmadszor is triplázott, Rea megint második

A Motorland Aragón versenypályán sem talált legyőzőre a Ducati spanyolja, aki így már kilenc győzelemnél jár első WSBK-s szezonjában. Az ezüstért folyó harcban a címvédő az utolsó körben győzte le a hibázó Daviest.

A Superpole-futamon aratott sikerének köszönhetően a hétvége utolsó versenyét is Alvaro Bautista kezdhette meg a pole-ból, és bár Jonathan Rea próbálta jobban elkapni a startot, a spanyol szokás szerint simán megőrizte a vezetést. Sőt, a kawasakist a második körben még Chaz Davies is elkapta, ahogy az egymással is csatázó Alex Lowes és Leon Haslam is ott loholt a címvédő sarkában – a yamahás meg is előzte őt a verseny első szakaszában.

bautista-2019-superbike



Miközben Bautista körönként majdnem egy másodperccel húzott el tőlük, az üldöző négyes szépen együtt maradt. Némi csata is kialakult közöttük féltávnál: Rea előzte vissza Lowest, Davies viszont hét-nyolc tizedre ellógott tőle. A négyszeres vb-győztes igyekezett csökkenteni ezt a távolságot, de új kihívót is kapott a Lowesön magát szintén áthámozó Haslam személyében. Persze Rea sem hagyta magát, a hajrához érve ismét ő vezette a Davies elleni vadászatot.

Bautista viszont senkitől sem zavartatva újabb fölényes győzelmet aratott, immár zsinórban a kilencediket, azaz a harmadik hétvégéjét is hibátlan mérleggel hozta le, ezzel egyúttal a Ducati 350. sikerét is megszerezte a WSBK-ban. A második helyért folyó csatában viszont Davies hibázott az utolsó kör elején, így Rea is folytatta ezüstös sorozatát. Haslam lemaradt a dobogóról, ahogy Lowes is, majd jött Eugene Laverty és Jordi Torres, míg az első tízbe Michael van der Mark, Michael Ruben Rinaldi és Sandro Cortese fért még be. Folytatás néhány nap múlva Assenben.

superbike-aragon-2019

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: