DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Motor

Marquez Rossi csapattársaként? „Ha 50 éves koráig versenyez...”

Az Argentin Nagydíj győztese egy interjú során beszélt a „Doktorral” való viszonyáról, tavalyi termasi incidensükről, az idei fő riválisokról, valamint új csapattársáról, Jorge Lorenzóról.

Marc Marquez az Argentin Nagydíj megnyerése után Sao Paulóban vett részt egy az Estrella Galicia 0,0 által szervezett eseményen. Az ott készült interjú során természetesen sok kérdés kapcsolódott nagy ellenfeléhez, Valentino Rossihoz, akivel a termasi futam után leintése után kezet fogtak a pódiumceremónia előtt. „Bármi történik Valentinóval, az robbanást eredményez a médiában, mert ő a legnépszerűbb motoros a rajtrácson” – mutatott rá Marquez, aki nem röstellt beismerni, hogy tavalyi argentin ütközésük az ő hibája volt:

„Nem jelent problémát beismernem, hogy az az én hibám volt, ezért is mentem át elnézést kérni. A legfontosabb, hogy felismerd, hogy hibáztál, az idei évre viszont sokat változott a helyzet. Az idő mindent megold” – mondta a repsolos, hozzátéve: „Nagyon nehéz barátnak lenni egy riválisoddal, legyen szó Valentinóról vagy bárki másról, sőt majdnem lehetetlen is, hiszen a pályán pedig ellenfelek vagytok. Azon kívül viszont fontos a tisztelet.”

30987_w666px_54eedba26f65e36b4a83206e64936e35



De vajon el tudja-e képzelni a hétszeres világbajnok, hogy egyszer egy csapatban versenyezzenek a „Doktorral”? „Hát, ha 50 éves koráig versenyez… sose lehet tudni!” – mondta Marquez, aki egyúttal elismerően beszélt a yamahás olasz teljesítményéről is: „Hihetetlen, amit Valentino 40 évesen csinál, főleg annak köszönhetően, ahogy fent tudja tartani a motivációját. Nehéz lenne egy csapaton osztozni az évek után.”

Marquez arról is szót ejtett, kit lehetnek az idei fő riválisai: „Lehet, hogy Dovizioso megnehezíti majd a dolgokat, de Valentino is ott lesz. Érdekes, hogy minden évben jelennek meg új nevek, de a végén mindig ugyanazok maradnak. Tavaly mi hárman végeztünk az első három helyen, és egyelőre idén is ugyanez a helyzet” – fogalmazott a hondás, aki végül új csapattársáról, Jorge Lorenzóról is szót ejtett: „Lehet, hogy Jorge kicsit szenved azzal, hogy jobban alkalmazkodjon a motorhoz, de ugyanolyan tehetséges, mint mindig. Végül úgyis gyors lesz, ebben biztos vagyok.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: