DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Motor

Lorenzo véletlenül benyomta a pit limitert a rajtnál

Ezért esett vissza az utolsó helyre az első métereken, ám utána sem volt egyszerű az élete Argentínába: kívülről úgy tűnhet, kifogásokat keres, de a spanyol szerint szó sincs erről.

Katari 13. helyezése után Termas de Rio Hondóban sem váltotta meg a világot a sérülésekkel is sújtott Jorge Lorenzo. A rajtnál rögtön visszaesett az utolsó pozícióba, s bár a végére azért visszakapaszkodott a 12. pozícióba, két helyet csak azzal nyert, hogy Franco Morbidelli és Maverick Vinales ütközött a hajrában. A Repsol Honda versenyzője elmondta: tudtán kívül benyomta a bokszutcai sebességhatárolót, ezért sikerült borzalmasan a rajtja, de utána is adódtak problémái a futamon – minderről a Motorsport.com szakoldal hasábjain beszélt:

„Úgy tűnik, tudtomon kívül megnyomtam a pit limitert, mert én csak arra emlékszem, hogy a rajtprocedúrás gombot nyomtam meg. A fordulatszám hirtelen úgy leesett, mintha nem lett volna üzemanyag a motorban, és nem tudtam, mi történik, de úgy tűnik, be volt nyomva a gomb, így mindenki megelőzött, s újra az utolsó helyen találtam magam, akárcsak Katarban. Amikor elkezdtem visszaszerezni a pozíciókat, úgy éreztem, hiányzik némi gumi a baloldali kormánykarról, folyamatosan kicsúszkált, és a végén nem volt rajta gumi, minden rossz volt. Emellett a tapadás is borzalmas volt a Moto2-es futam után a hőségben, szóval olyan volt az egész, mint egy rémálom. Remélhetőleg, a jövőben nem fognak újra ilyen őrült dolgok történni.”

lorenzo-pitlimiter



Lorenzo leszögezte: mindezeket nem azért mondja, mert kifogásokat keres a gyengén induló repsolos kalandjára. „Nagyon elégedett voltam a bemelegítő edzés után, mert kipróbáltunk valamit a motoron, amelytől sokkal jobban éreztem magam rajta, és három-öt tizeddel gyorsabb voltam. Viszont a futamon a melegebb időben és a szokatlan problémákkal nem tudtam kihozni a maximumot. Kívülről úgy tűnik, kifogásokat keresek, de hihetetlen, ami történik. Az egyetlen pozitívum, hogy befejeztük a versenyt: Katarban a 13., itt a 12. helyen. Ezek nagyon rossz helyezések, de előre kell néznünk, elfelejteni a múltat, és biztos vagyok benne, hogy előbb-utóbb szerencsésebb leszek.”

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: