DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Motor

Rossi nehezen tudja elfogadni, hogy lejárt az ideje

Bár nagyon tiszteli a „Doktort” a Repsol Honda csapatvezetője, úgy véli, az olasz és környezetének egyes cselekedetei a gyengeséget tükrözik. Mindeközben Marc Marquezt közel tökéletes versenyzőnek tartja.

Alberto Puig hosszabb interjút adott a spanyol La Vanguardia lapnak, amelyben többek között egykori pártfogoltjáról, Dani Pedrosáról is kritikus véleményt fogalmazott meg. Erről és a spanyol reakciójáról a P1Race már írt korábban, de volt még érdekes része az interjúnak: a Repsol Honda csapatvezetője Valentino Rossiról és a Marc Marquezzel elleni időnként fel-felerősödő hadjáratáról (idén a termasi ütközésük után volt az olasz legkomolyabb kirohanása, de hónapokkal később az egyik futam előtti sajtótájékoztatón sem fogadta el a címvédő kézfogását) is elmondta az álláspontját.

lejart rossi ideje



„Valentino mindig is óriási versenyző volt, minden tiszteletem az övé. Az ő korában még mindig megvan benne az elszántság és a tehetség ahhoz, hogy gyors legyen, és nem fogadja el, hogy nem képes nyerni. Viszont nehezen fogadja el, hogy az ő ideje már lejárt. Olykor nem megfelelők a módszerei, amelyeket használ. Egyszer sem láttam, hogy Marquez szándékosan vagy rosszindulatúan cselekedett volna Rossi ellenében, mindig versenybalesetekről volt szó. Tisztelem Rossit, de az életben mindenkinek megvan a maga pillanata. És ha tetszik, ha nem, most Marc az első számú.”

Puig szerint Marquezt mindeközben hidegen hagyják Rossiék vádjai: „Marquezt egyáltalán nem érdeklik a Vale környezete által generált vélemények. Pont ellenkezőleg: inkább gyengeséget érzünk a cselekedeteik mögött” – fogalmazott a repsolos szakember, aki az immár hétszeres világbajnok spanyolt viszont komoly dicséretben részesítette: „Marc nem viselkedik úgy, mint egy szupersztár, nem akar másnak tűnni, mint amilyen valójában. Megvan benne az alázat és a kíváncsiság, hogy meghallgasson másokat, tanuljon tőlük és tisztelje őket. Amikor motorra ül, egy igazi gyilkos, és annak is kell lennie. Egy gép, amelyet arra terveztek, hogy teljes gázzal száguldjon. Nem létezik tökéletesség, de ő közel van hozzá. A tökéletesség azt jelenti, hogy te vagy a legjobb, és ő az is. Hogy mennyivel lehetne jobb? A korából adódóan van még lehetősége fejlődni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: