DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Motor

Lorenzo és Marquez is sikeres műtéten esett át

A Repsol Honda jövő évi versenyzői egy nap eltéréssel feküdtek kés alá Barcelonában, ahol előbbinek az Aragóniában megsérülő jobb lábát, utóbbinak pedig a folyton kiugró bal vállát igyekeztek rendbe hozni.

Kezdjük Jorge Lorenzóval, hiszen ő már hétfőn túlesett az orvosi beavatkozáson. Az akkor még a Ducati színeiben versenyző spanyol az Aragóniai Nagydíj rajtjánál esett nagyot és szenvedett sérülést a jobb lábán, amelyet a Buriramban begyűjtött csuklótörése háttérbe szorított: utóbbit már október végén megműtötték, a lábára azonban csak most, a szezon végeztével jutott idő. Az operációt „természetesen” Dr. Xavier Mir hajtotta végre, s a közlemény szerint sikeresnek is bizonyult a műtét.

lorenzo-marquez-sikeres mutet



Ugyanez igaz Lorenzo jövő évi csapattársára, Marc Marquezre is, akit pedig kedden vett kezelésbe Dr. Mir. A hétszeres világbajnoknak az idény során többször is meggyűlt a baja a bal vállával: többek között a Motegiben bemutatott vb-ünneplés közben és a valenciai évadzáró időmérőjén is kiugrott. Marquez már előbbi után elmondta, hogy decemberben meg kell műteni a vállát, hogy a jövőben ez ne okozhasson gondot neki.

A sajtóközlemény szerint a repsolos operációja is sikeres volt, s akár 48 órán belül kiengedhetik a kórházból, hogy megkezdje a nagyjából hat hetet igénylő rehabilitációt – ez alapján elvileg a február eleji sepangi tesztre már rendbejön a címvédő karja, de Marquez még a jerezi teszt során elismerte: nem biztos, hogy százszázalékos állapotban lesz Malajziában, de a téli holtszezon alatt elsősorban a vállára fog koncentrálni ennek érdekében.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: