DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Motor

Újabb műtét vár Lorenzóra

Méghozzá ezúttal az Aragóniában megsérült jobb lába miatt, amelyben a csontok a folyamatos edzés és motorozás miatt nem tudtak rendesen begyógyulni az elmúlt két hónapban.

Több sérülés is tarkította Jorge Lorenzo 2018-as idényének utolsó harmadát. Először az Aragóniai Nagydíj rajtjánál esett hatalmasat, amelyben megsérült a jobb lába. Ennek ellenére elindult Buriramban, ahol viszont a második szabadedzésen újból hatalmasat bukott, s ezúttal már a csuklóját is eltörte, amely miatt a teljes távol-keleti túrát ki kellett hagynia a spanyolnak – igaz, Motegiben és Sepangban is megpróbálkozott a visszatéréssel.

lorenzo-mutet



Az ötszörös vb-győztes csuklóját már október végén megoperálták, s Valenciában végül újra versenyezni tudott, ám mindeközben a motorozás és a folyamatos edzés miatt a lábában eltört csontok nem tudtak tökéletesen begyógyulni, így Lorenzo még két hónap elteltével is kissé sántít. Éppen ezért a spanyol versenyző úgy határozott, hogy a jövő hét elején újabb műtétnek veti alá magát, ezúttal a jobb lábát érintően – tudósít a Motorsport.com szakoldal.

Érdekesség, hogy a Honda jövő évi négyeséből csak Takaaki Nakagami teljesen ép pillanatnyilag, hiszen Lorenzo mellett a folyamatosan kiugró vállával küzdő Marc Marquezre – akit új csapattársa azzal vádolt meg az aragóniai futam után, hogy miatta bukott a rajtnál, így a sérülést is neki köszönhető – is műtét vár december elején, míg Cal Crutchlow Phillip Islanden összeszedett lábsérüléséből gyógyul, amely miatt az utolsó futamokat és a novemberi teszteket is kénytelen volt kihagyni.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: