DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
Motor

Rinsé az első nap Sepangban, négy gyártó a tabella élén

A suzukis spanyol érte el a legjobb eredményt a Malajziai Nagydíj második szabadedzésén, megelőzve Marc Marquezt, Jack Millert és Maverick Vinalest, miközben Jorge Lorenzo fájdalmakkal küzdve továbbra is a mezőny végén.

A MotoGP második szabadedzésével zárult a pénteki program Sepangban. A korábbi tréningen csupán tizedikként végző Marc Marquez hamar az élre állt, nyomában Maverick Vinales és Andrea Dovizioso sorakozott. Húsz perccel a vége előtt aztán a ducatis olasz és Valentino Rossi kezdte fokozni a tempót: a „Doktor” a vezetést is átvette, sőt kis híján két perc alá is befért a köridejével.

motogp_5



Mindeközben a csuklótörése után visszatérni készülő Jorge Lorenzo továbbra sem igazán tudta elkapni a fonalat: a mezőny végén, öt másodperces hátránnyal körözött a spanyol – Davide Tardozzi csapatfőnök szerint nem érzi jól magát a motoron az ötszörös világbajnok, továbbra is fájdalmai vannak, így elképzelhető, hogy mégis kénytelen lesz visszalépni.

Az utolsó percek komoly tűzijátékot hoztak, s végül Alex Rins – akinek csütörtök még kigyulladt az egyik motorja a bokszutcában – a hétvége legjobb eredményével, 1:59,608-cal behúzta az elsőséget a Suzukival. Marquez lett a második, majd jött Jack Miller és Vinales – azaz négy különböző gyártó zárt az első pozíciókban. Rossit és Doviziosót még Danilo Petrucci is megelőzte, a top10-et pedig Johann Zarco, Andrea Iannone és Dani Pedrosa tette teljessé a második edzésen.

A két szabadedzés összesített eredményei (a top10 Q2-t érő helyen áll):

w500px_ab490ea8fc1ac5fd4eb5fe1ea53a0c10

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: