DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Motor

MotoGP: Ducati-uralommal indult a hétvége

Andrea Dovizioso ott folytatta, ahol két hete Misanóban abbahagyta: három márkatársát megelőzve az élen végzett az Aragóniai Nagydíj péntek délelőtti gyakorlásán. Marc Marquez hatodik hellyel indított a két gyári Yamaha között.

Napsütéses idő fogadta a MotoGP mezőnyét az Aragóniai Nagydíj első szabadedzésén. Az első körök után az Marc Marquez ragadta magához az irányítást, akinek tegnap óta immár a nevét viseli a Motorland Aragón versenypálya 10-es kanyarja. A gyakorlás második félidejére fordulva aztán Andrea Dovizioso tört az élre: a ducatis egyetlen ezredmásodperccel utasította maga mögé a Repsol Honda világbajnoki éllovasát.

dovizioso_1



Dovizioso aztán a hajrában tovább javított, így a legutóbbi, misanói futamot megnyerő olasz kezdte a legjobban a spanyol hétvégét. Ráadásul őt három ducatis márkatársa követte a pramacos duó, Danilo Petrucci és Jack Miller, valamint saját csapattársa, Jorge Lorenzo révén. Marquezt a két gyári Yamaha fogta közre a hatodik helyen: Maverick Vinales lett az ötödik, Valentino Rossi pedig a hetedik. Az első tízbe Johann Zarco, Cal Crutchlow és Andrea Iannone fért még be, de az Avintia Racing is felhívta magára a figyelmet: egyfelől Xavier Simeon elfüstölő motorjával, másfelől azzal, hogy a MotoGP-ben most debütáló Jordi Torres közel öt másodperces hátránnyal zárt az utolsó pozícióban.

Az 1. szabadedzés végeredménye:

motogp_3

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: