DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
Motor

Rossi: Lenyűgöz az öcsém teljesítménye

A kilencszeres világbajnok nem véletlenül dicséri Luca Marinit, hiszen a féltestvére az utolsó három Moto2-es vb-futamon is remekelt, mindháromszor dobogóra állhatott. Marini eredménylistájából már csak egy futamgyőzelem hiányzik a középső kategóriában.

Fantasztikusan teljesített az elmúlt három világbajnoki futamon Luca Marini. A kilencszeres világbajnok Valentino Rossi féltestvére ugyanis a Moto2-ben mindannyiszor dobogóra állhatott – Sachsenring, Brno és Spielberg –, és már csak az első futamgyőzelme hiányzik a kategóriában. A MotoGP legnagyobb klasszisa nem is fukarkodik a dicséretekkel, hiszen öccse az idei szezonban 79 pontot gyűjtött – legnagyobb részét az utolsó három futamon –, és jelenleg a 11. helyen áll a világbajnoki pontversenyben. Ha Marini képes lesz állandósítani a formáját, akkor Rossi azt sem tartja kizártnak, hogy világbajnok lehet a féltestvéréből.

rossi testverek



„Luca nagyon lenyűgözött az utolsó versenyeken. Ha így folytatja, az sem kizárt, hogy már jövőre harcolhat a vb-címért. Miért ne? Persze mindez attól függ, mennyire lesz képes koncentrálni, milyen ütemben lesz képes fejlődni, ami alapján még jobb lesz majd. Most három remek futam van mögötte, miért ne teljesíthetne ugyanígy a jövőben is?” – jelentette ki a MotoGP hivatalos honlapjának a „Doktor”.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: