DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Motor

A versenyzők véleményét is kikérték a mexikói futamról

Nem csak az esős silverstone-i futam halasztásánál, majd törlésénél kérték ki a MotoGP-versenyzők véleményét, Mexikó 2019-es csatlakozását is a motorosok hatására csúsztatták el minimum egy évvel.

Nem aratott osztatlan sikert a javaslat, hogy Mexikó is bekerüljön a MotoGP pályái közé a 2019-es évadtól, az előzetes versenynaptárba nem is vették bele az amerikai helyszínt. További biztonsági módosítások és valamennyi teszt kell ahhoz, hogy az Autodromo Hermanos Rodriguez 2020-ban csatlakozhasson a MotoGP versenynaptárához. A bemutatkozás elhalasztását Aleix Espargaro is megerősítette, az Aprilia spanyol motorosa örömmel nyugtázta, hogy a végső ítélet meghozatala előtt a versenyzőket is meghallgatták.

motogp-versenyzok



„Örülök a szervezők döntésének, két versenyhétvégével ezelőtt kész tényként közölték, hogy megyünk Mexikóba, mi meg csak néztünk. Elmondtuk a kétségeinket a biztonsággal kapcsolatban, ennek hatására átgondolták a dolgot. Nagyon szeretnék versenyezni Mexikóban, de jobb, ha saját magunk próbáljuk ki a pályát egy teszten, mintha csak egy pdf-fájlt nyomnak a kezünkbe. Biztosra veszem, hogy 2020-ban egy szép és biztonságos pálya fogad majd minket” – nyilatkozott a spanyol a Crash.net szakoldalnak.

Espargarót másokkal együtt elsősorban a stadionrész nyugtalanítja, szerinte ott nincs elég hely a MotoGP motorok számára, amelyek évről évre gyorsabbak, ezen a szakaszon pedig túl közel vannak a falak. „De ugyanez a helyzet az egyenesben is, Indianapolisban is ez volt a legfőbb gond. Mindenképpen tesztelni szeretnénk majd a verseny előtt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: