Steward
Bognár Viktor
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2019. július 22. hétfő
Motor

Hivatalos: Törölték a MotoGP futamát

Közel ötórás várakozás után megszületett a döntés: a pálya állapota és az eső miatt végül törölték mindhárom géposztály silverstone-i versenyét – méghozzá a tudósítások szerint a versenyzők kérésére.

A tegnapi negyedik szabadedzésen látott bukássorozat után a szervezők úgy döntöttek, a várt heves esőzések miatt módosítják a Brit Nagydíj vasárnapi időbeosztását. Ennek értelmében itthoni idő szerint 12:30-kor kellett volna elrajtolnia a MotoGP futamának, de már addigra is komoly esőzések érték el a silverstone-i pályát, amelynél az újraaszfaltozás után súlyos gondok adódtak a vízelvezetéssel.

motogp-silverstone-eso2

Emiatt többszöri alkalommal is el kellett halasztani a versenyeket: előbb 14:30-as, majd 15 órás, utána pedig 17 órai esetleges rajtidőpontokat terveztek. Végül azt határozták meg, hogy ha itthoni idő szerint 17 óráig eláll az eső, akkor rövidített távval ugyan, de mindhárom kategória versenyét megrendezhetik még naplemente előtt.

Viszont annak ellenére, hogy a helyszíni jelentések szerint az eső valóban elállt a pályán, a motorosok – Jack Miller és Johann Zarco kivételével – nem akartak versenyezni, így végül csaknem ötórás huzavona után úgy határoztak, hogy teljes egészében törlik mindhárom géposztály viadalát. Értelemszerűen világbajnoki pontokat sem osztottak így, azaz az összetettben továbbra is ugyanaz az állás, mint volt Spielberg után.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?