DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Motor

MotoGP: Marquez volt az eső ura péntek délután

Negyedórás késéssel vágott neki a mezőny a szakadó eső miatt az Osztrák GP második edzésének, amelynek végén a vb-éllovas spanyol bizonyult a leggyorsabbnak Scott Redding és Danilo Petrucci előtt.

A Moto3-as tréning végén leszakadó eső miatt csak jókora, negyedórás késéssel rajtolt el a MotoGP második szabadedzése a Red Bull Ringen. Ám mivel a pálya még akkor is csuromvizes volt és az eső sem igazán hagyott alább, csak néhányan merészkedtek ki a bokszukból: Alex Rins törte meg először a csendet, de mért körig nem ő, hanem Johann Zarco jutott el elsőként.

motogp1



15-20 perc után azt benépesült a pálya, az élen pedig többen is megfordultak, kezdve a már említett Zarcóval, valamint Scott Reddinggel. A végén aztán Marc Marquez tört az élre, a spanyol hondás pedig végül fél másodperces fórral húzta be az elsőséget az apriliás brit és Danilo Petrucci előtt. A gyári Ducatik végeztek a negyedik-ötödik helyeken Jorge Lorenzo, Andrea Dovizioso sorrendben, miközben a yamahások közül csak Valentino Rossi fért be az első tízbe.

A 2. szabadedzés végeredménye:

fp2_1

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: