DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Motor

MotoGP: Iannone kezdett a legjobban Marquez előtt

Bár sokáig a német pálya koronázott királya állt a tabella élén, a fináléban az olasz suzukis megelőzte őt. Kettejüket a két gyári Yamaha és négy ducatis követte a sorban, de egy Aprilia is befért az első tízbe.

Napsütéses időben vágott neki a MotoGP mezőnye a Német Nagydíj hétvégéjének az első szabadedzéssel. Aligha lepett meg bárkit is, hogy a Sachsenringen 2010 óta verhetetlen Marc Marquez már az első körök után magához ragadta az irányítást, mögötte azonban változatosan alakult a sorrend: Maverick Vinales, Andrea Dovizioso és Andrea Iannone is megfordult a második pozícióban.

iannone



A Moto3-asokkal ellentétben a királykategória szereplői már nem úszták meg bukás nélkül a tréninget: Alex Rins produkálta a hétvége első esését, de Alvaro Bautista és Tito Rabat hamar csatlakozott hozzá – viszont egyik incidens sem a legendás 11-es kanyarban, a „Vízesésben” történt, amely az idei évtől már Ralf Waldmann nevét viseli, a pálya ugyanis így tiszteleg a néhány hónapja elhunyt korábbi motoros előtt.

Már az utolsó tíz percben jártunk, amikor Iannone némileg váratlanul átvette a vezetést, erre pedig Marquez és senki más nem tudott már válaszolni, így a suzukis behúzta az elsőséget a címvédő előtt. Őket a két gyári Yamaha követte Vinales, Valentino Rossi sorrendben, majd jött a ducatis armada Doviziosóval, Danilo Petruccival, Jack Millerrel és Jorge Lorenzóval. A top10-be némi meglepetésre az apriliás Scott Redding, valamint Johann Zarco fért még be.

Az 1. szabadedzés végeredménye:

motogpfp1

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: