DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Motor

Legfőbb erősségét veszítette el az új Ducatival Lorenzo

Az ötszörös világbajnok mindig híres volt a kiváló rajtjairól, ám a GP18-as Desmosedicivel eltűnt az előnye a többiekkel szemben. A spanyol motoros beszélt katari fékhibájáról is.

Jorge Lorenzo számára idejekorán véget ért a szezonnyitó Katari Nagydíj: fékhiba miatt le kellett ugrania a motorjáról. A Brembo nemrég közleményben erősítette meg, hogy megtalálták és meg is oldották a probléma forrását, a spanyol versenyző pedig éppen ezért már nem is törődik a néhány héttel ezelőtti eseményekkel:

„Nem akarok időt vesztegetni erre, mivel szerencsétlen helyzet volt, és ők a szakértők, ők kontrollálnak mindent, meg fogják találni a megoldást. Nem kellett volna ennek megtörténnie, de megtörtént” – idézi Lorenzo szavait a Crash.net szakoldal. A ducatis szerint egyébként a meghibásodás nélkül akár a negyedik-hatodik hely környékén is végezhetett volna Dohában, noha a balesete előtt sem szerepelt túl erősen.

lorenzo-ducati erooseg-2018-01 



Ennek egyik oka lehet az, hogy a spanyol az idei vázzal nem tudja használni azt aero-burkolatot, amely tavaly sokszor segítette őt, mivel egyelőre túl sokat veszítenek vele a kanyarokban. Emiatt pedig a rajtoknál sem tud olyan előnyre szert tenni Lorenzo, mint korábban:

„Pillanatnyilag nem tudom használni a szárnyacskákat, és ez nyilván kihatással van az egykerekezésre. Úgy érzem, az idei váz vagy az idei motor jobban egykerekezik az egyenesekben, és ez nem segít nekünk a rajtoknál. Találnunk kell erre egy megoldást, mert többé már nem az erősségünk ez” – magyarázta az ötszörös világbajnok, hozzátéve: elképzelhető, hogy Argentínában újra kipróbálják az idomot, de először más dolgokra fognak koncentrálni.

Ducatis kollégája, Andrea Dovizioso sem startolt a legjobban Katarban, ahol végül diadalmaskodni tudott, de az olasz saját bevallása szerint már jó ideje nem érzi a rajtokat – igaz, ezúttal más okozta a gyenge indulását: „Már másfél-két éve szenvedek a rajtokkal. Furcsa start volt a múltkori, el kellett vennem a gázt, mert majdnem eltaláltam Alex Rinst, ezért veszítettem sok pozíciót” – fogalmazott Dovizioso.

Visszatérve még Lorenzóra: Katar óta folyamatosan azt híresztelték, hogy máris megvált az évad előtt segítőjének felkért Alex Debontól. A ducatis versenyző azonban nem akarta ezt kommentálni: „Ahogy azt már a spanyol kollégáitoknak elmondtam, nem akarok erről beszélni, mert ez házon belüli ügy, így közöttünk fog maradni” – nyilatkozta Lorenzo. A tesztpilóta Michele Pirro mindettől függetlenül a versenyek jelentős részén ott lesz a spanyol mellett.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: