DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Motor

Hivatalos: Syahrin a Tech3 Yamaha versenyzője 2018-ban

Nem váratott sokáig magára a hivatalos megerősítés: alig pár nappal azt követően, hogy a burirami teszten először vezethetett MotoGP-motort, a maláj versenyző alá is írt a teljes szezonra Herve Poncharal alakulatával.

Jonas Folger még január közepén jelentette be, hogy nem épült fel tavaly év végén diagnosztizált Gilbert-szindrómájából, ezért kihagyja a teljes 2018-as szezont. Ezzel nehéz helyzetbe hozta a Tech3 Yamahát, amelynek pár hét alatt kellett helyettest találnia: a sepangi teszten még Yonny Hernandezt vetették be, a kolumbiai azonban a Superbike-ban indul a Pedercini Kawasakival, így esett a választás Hafizh Syahrinra.

hafizh-syahrin



A MotoGP történetének első maláj motorosa meggyőzően szerepelt Thaiföldön, Herve Poncharal csapatmenedzsert is lenyűgözte, így senkit nem érhetett váratlanul az istálló szerda délelőtti bejelentése, miszerint Syahrint a teljes évadra leigazolták, így ő lesz Johann Zarco csapattársa az előttünk álló idény során. „Rendkívül boldog vagyok a hír hallatán, hogy a Monster Yamaha Tech3 csapatánál fogok versenyezni 2018-ban. Rengeteget tanultam a háromnapos burirami teszt során, amely után szeretnék köszönetet mondani a csapatomnak, különösen Nicónak és Maxime-nek, de Johann-nak és Laurent-nek is a tanácsaikért” – idézi Syahrin szavait a MotoGP.com weboldal.

„Ilyen rövid idő alatt sikerült megtanultam egy MotoGP-motor irányítását, ami még mindig hihetetlen számomra. Igyekszem a legjobbamat nyújtani és mindent beleadni idén. Köszönöm Hervének, a Yamahának, a Monsternek és a teljes Tech3 csapatnak, hogy bíznak bennem és megadják nekem ezt a fantasztikus lehetőséget, hogy egész szezont teljesíthetek a MotoGP-ben. Köszönöm a családomnak is, hogy támogattak abban, hogy valóra válhasson az álmom, különösen édesapámnak, valamint a rajongóimnak és persze Razlannak. Már várom, hogy Katarban újra teszteljünk, most még motiváltabb vagyok. Alig bírom kivárni, hogy elkezdődjön az évad, elképesztően izgatott vagyok!”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: