DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
Motor

Rossi szerint nagy gondban van a Yamaha

Akár hat hónapba is telhet, mire ezt megoldják, addig pedig teljesen a sorsra bízzák magukat – így fogalmazott a thaiföldi tesztet követően az immár 39 éves olasz, aki saját bevallása szerint egész pályafutása során nem volt olyan helyzetben, mint most.

Valentino Rossi már az első burirami tesztnap után is aggodalmas nyilatkozatot adott, majd a thaiföldi gyakorlás végén csapattársához, Maverick Vinaleshez hasonlóan elismerte, hogy nagy gondban van a Yamaha – igaz, hozzátette, a Hondán kívül egyelőre a többi gyártó is hullámzó teljesítményt nyújt egyelőre a télen. A „Doktor” szerint azonban a legfőbb problémát az jelenti a hangvillásoknál, hogy nem tudják ennek az okát, és egyik pillanatról a másikra minden változhat:

rossi-yamaha-gond-2018



„A legnagyobb probléma, hogy sosem tudhatjuk, mire számíthatunk: olyan ez, mintha kártyáznánk. És mindeközben mindenki nagyon erős és szoros az állás” – nyilatkozta Rossi, akinek szavait a Motorsport.com szakportál idézi. „Visszatért a tavaly tapasztalt helyzet, amikor nem tudtuk, mi változhat a reggel és az este között, nem is beszélve egyik napról a másikra. Nagyon furcsa helyzet, ami csak tavaly történt meg velem egész karrierem során.”

„Noha egy ideje már előtte is a Michelin volt a gumigyártó, a teljesítményünk akkor is kiegyensúlyozott volt. Tavaly óta viszont minden megváltozhat egy pillanat alatt. Ez egy nehéz teszt volt a Yamaha számára, Malajziában még elégedettebb voltam, szóval talán a dolgok megint jobban mennek majd Katarban. Tudjuk, hogy főként az elektronikán kell dolgoznunk, de nem hiszem, hogy lesz bármi újítás ezen a téren az utolsó teszten. Ez akár hat hónapba is telhet, mire megoldjuk, addig a sorsra bízzuk magunkat.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: