DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
Motor

Vinales újabb két évre aláírt a Yamahához

A spanyol motoros a hangvillások szerdai csapatbemutatóján jelentette be, hogy további két évig a japán gyártó színeiben fog versenyezni, azaz 2020 végéig biztosan náluk húzza majd a gázt.

Szerda délben tartotta hivatalos csapatbemutatóját a Movistar Yamaha, amelyen természetesen a két versenyző, Valentino Rossi és Maverick Vinales is jelen volt. Az ilyen prezentációkon rendszerint kevés érdemi információ hangzik el, a mostani esemény azonban kivételt képezett.

vinales-2-evre-alairt 



A hangvillások egy kódos játékkal álltak elő a bemutatón: egy négy számjegyű kóddal lehetett kinyitni az ajtót, amely az idei versenygépeket takarta. Amikor Vinales került sorra, ő a „2-est” nevezte meg a saját számának, mivel ez lesz a második éve a japán gyártónál – majd hozzátette, hogy azért is, mert még további két évig náluk fog versenyezni!

Ezzel a spanyol motoros tulajdonképpen bejelentette, hogy két évvel meghosszabbította a 2018 végén lejáró szerződését a Yamaha gyári alakulatával, így 2020 végéig az ő színeiket fogja képviselni. Ezzel az összetettben tavaly bronzérmesként záró versenyző lett az első, aki az idei szezonban lejáró kontraktussal rendelkező motorosok közül bejelentette, hogy hol folytatja 2019-től kezdődően.

Érdekesség, hogy a Yamaha általában egyszerre ajánlja fel mindkét versenyzőjének a hosszabbítás lehetőségét – emlékezhetünk rá, hogy legutóbb 2016-ban is így történt: akkor Rossi azonnal aláírta az új szerződést, Jorge Lorenzo azonban nem, s ő végül a Ducatinál is között ki. Ha most is egyszerre tették le az asztalra a két motoros elé az új kontraktust, az arra utal, hogy Rossi még nem döntötte el, hogy 2018 után is folytatja-e a versenyzést a MotoGP-ben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: