DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Motor

A Dorna kivételezik Rossival?

A Dorna elnöke elismerte: nagyon sokat köszönhet a „Doktornak” a MotoGP, viszont a pályán ő is ugyanolyan versenyző, mint bárki más. A szakember a visszavonulása után is szeretné a sport közelében tartani az olaszt.

Valentino Rossi kilencszeres világbajnokként messze a legnépszerűbb tagja a MotoGP mezőnyének, ellenszurkolói szerint azonban a széria szervezői eleve különleges bánásmódban is részesítik őt. Carmelo Ezpeleta, a gyorsaságimotoros-vb-t irányító Dorna elnöke a Marcának adott interjúban elárulta: valóban másképp bánnak a „Doktorról”, mint a többiekkel, de csak a pályán kívül, az olasz pedig eredményeivel és személyiségével harcolta ki ezt a helyzetet:

rossi-kiveteles-2018-01



„Azt mondják az emberek, hogy Valentinót favorizálom. Mire én azt mondom: hát persze, hogy kivételezek vele! Viszont ezt nem sportszakmai szempontból kell érteni” – fogalmazott Ezpeleta. „A pályán ugyanolyan, mint a többiek, és ugyanúgy is kezeljük őt. Például ugyanúgy büntetjük, mint bármelyik másik versenyzőt, ahogy láthattuk azt 2015-ben Sepangban is. Szerencsére a Dornának semmi köze ezekhez a büntetésekhez.”

„Ha van egy valaki, akinek a bajnokság szervezőjeként köszönettel tartozom, az Valentino. Még a legkeményebb ellenfelek is elismerik ezt. Nagyon fontos szerepet játszott a bajnokság népszerűségének növekedésében. Régebb óta van itt, mint bárki más. Mindig is mondta, hogy a legfontosabb, hogy egy rendkívüli versenyzőről beszélünk, emellett viszont imádja is azt, amit csinál. Úgy van ezzel, mint én is a munkámmal. Imád itt lenni, ráadásképp még versenyképes is. Azért van itt, mert a csapata úgy véli, hogy ő a megfelelő versenyző nekik, és mert ő is így érzi. Amikor elérkezik az idő és úgy érzi, elege lett, akkor átgondoljuk, hogyan maradhatna a MotoGP-ben.”

Márpedig erre hamarosan sor kerülhet: Rossi yamahás szerződése 2018 végén lejár – igaz, nem lehet kizárni, hogy a lassan 39 éves motoros ismét hosszabbít a hangvillásokkal. Előbb-utóbb azonban szögre akasztja a sisakját, Ezpeleta pedig a hírek szerint szívesen látná a „Doktor” csapatát a királykategóriában (a Moto3-ban és a Moto2-ben már jelen van a VR46), a Dorna elnöke azonban most úgy nyilatkozott, hogy ez még nem került szóba közöttük Rossival.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: