DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Motor

Miért igazán különleges Marquez?

A Repsol Honda távozó csapatfőnöke elsősorban nem is a pályán mutatott teljesítményéért csodálja az immár hatszoros világbajnok spanyol motorost.

Livio Suppo a valenciai évadzárót követően jelentette be, hogy távozik a Repsol Honda éléről, ezzel hosszú évek után fordít hátat a MotoGP-ben. Korábban Casey Stoner ducatis és hondás címeiben is komoly szerepe volt, ahogy Marc Marquez elmúlt években elért sikereiben is. Amikor arról kérdezték, hogy hasonlítsa össze a két klasszist, Suppo nem is elsősorban a motoron mutatott teljesítményük alapján mérlegelt:

marc-marquez-kulonleges



„Ha egyet kell választanom közülük, akkor nem kérdés, hogy Marc az, és nem azért, mert most a HRC-nél megy, hanem mert igazán különleges” – idézi szavait a Crash.net szakoldal. „Úgy értem, Casey is elképesztően tehetséges volt. Marc tehetsége is hasonló lehet, de vele igazán nagy megtiszteltetés dolgozni. Amikor elmondtam neki a döntésemet, felidéztem azt a pillanatot, amikor először írtunk alá vele szerződést. Emilio Alzamora, Nakamoto-szan, jómagam és persze Marc volt jelen. Marc akkor még hihetetlenül fiatal volt, és egy évet még teljesítenie kellett a Moto2-ben.

„Azt mondtam neki: ’nagyon kedves srác vagyok, de a MotoGP-be érkezve rengeteg pénzt fogsz keresni, rengeteg csajod lehet, nagyon híres leszel, és ezek majd talán megváltoztatnak, de szeretném, ha ugyanaz maradnál’. Már tavaly is mondtam neki, és most is megtettem: ő sosem változott meg, ezért is nagyon különleges. Olykor fel sem fogjuk, mennyire híresek ezek a srácok. Ezért olyannak maradni, mint amilyen Marc, nagyon-nagyon nehéz. Ezért még jobban elismerem őt, mint azért, amire a motoron képes” – fogalmazott Suppo Marquezzel kapcsolatban, akiről a paddockban köztudott, hogy rendre a nap végéig ott marad a szerelőkkel a bokszban és a hétköznapi tevékenységekben is sokat segít.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: