DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Motor

„Az agresszív versenyzés miatt jobb a MotoGP az F1-nél”

Őrületes küzdelmet hozott a királykategória Ausztrál Nagydíja: Valentino Rossihoz hasonlóan a győztes Marc Marquez is nagyon élvezte a futamot – elmondása szerint az ilyen versenyek növelik igazán a MotoGP népszerűségét.

Az év egyik legjobb futamát láthattuk vasárnap Phillip Islanden: sokáig nyolcan csatáztak az első helyekért, ráadásul nem is csak vonatoztak egymás mögött a versenyzők, hanem komoly adok-kapok volt közöttük. A másodikként beérő Valentino Rossi a leintés után már kifejtette, mennyire élvezetes volt az Ausztrál Nagydíj, s a győztes Marc Marquez is hasonló gondolatokat fogalmazott meg a versenyt követő sajtótájékoztatón:

„Természetesen van egy határ, de ez szerintem még azon belül volt” – olvashatók a világbajnoki éllovas szavai a Crash.net hasábjain. „Agresszíven versenyeztünk, volt néhány kontakt, de hát ilyen a versenyzés, s ha szigorítanánk a határokon, olyan lenne a sportunk, mint a Formula-1. Márpedig éppen emiatt egyre népszerűbb a MotoGP. Az én ruhámon és motoromon is maradtak harci nyomok, de én is agresszív voltam. Remek verseny volt, de persze kicsit veszélyes is, én pedig próbáltam a bajnokságra is figyelni: egy bukás vagy nullázás katasztrófa lett volna.”



Marquez egyik legforróbb pillanata a Rossi elleni előzés volt, amikor a két motor össze is ért – erről így beszélt a repsolos: „Nem láttam még a felvételt, de a 2-es kanyarban elég sok embert megelőztem, mert jól rá tudtam készülni. Őszintén szólva, azt hittem, már Vale előtt vagyok, de aztán hirtelen éreztem, hogy a motorom magától emelkedni kezd, és arra gondoltam, hogy bukni fogok. De elvettem a gázt, és szerencsére motoron maradtunk.”

Természetesen Rossi véleményét is kikérték az esetről, amely után a ruháján meglátszott Marquez kerekének a nyoma. „Láttam egy kereket, és hogy nincs több hely, de nem tudtam, ki az. Kíváncsi voltam, hogy Marquez, Iannone vagy Zarco volt, mert nehéz volt átlátni akkor a helyzetet. Éreztem a vállamon a gumit, ezért szélesen fordultam, s ezzel időt veszítettem” – nyilatkozta a „Doktor”. Mögötte célba érő csapattársa, Maverick Vinales is kemény pillanatokat élt az ausztrál versenyen: a spanyol például összeért Andrea Iannonével, a yamahás azonban szintén nem panaszkodott suzukis ellenfelére, versenybalesetnek minősítve a történteket.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: