DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 6. hétfő
Motor

Rossi: Marquezt innen már nehéz lesz megfogni

Valentino Rossi nem tartja valószínűnek, hogy akár Andrea Dovizioso, akár Maverick Vinales megszorongathatja még idén Marc Marquezt. A „Doktor” azt is elárulta, szerinte hol volt az idény fordulópontja spanyol riválisa szempontjából. Cal Crutchlow közben ismét jövendőmondó-képességeit csillogtatja.

Valentino Rossi szerint Marc Marquez idei ötödik győzelmével hatalmas lépést tett negyedik királykategóriás világbajnoki címe felé. A spanyol motoros előnye 16 pontra hízott legközelebbi riválisához, Andrea Doviziosóhoz képest, Marquez az elmúlt hat versenyből négyet megnyert és silverstone-i kiesését leszámítva összesen ötször állt dobogón.

Rossi úgy véli, hogy Doviziosónak és a címvédőhöz képest 28 pontos lemaradásban levő Maverick Vinalesnek nagyon nehéz dolga lesz, ha a hátralevő négy tengerentúli futamon meg akarják állítani Marquezt. „Marc óriási lépést tett a világbajnoki cím felé.”

rossi-marquez-2017



„A nyári szünet után Brno magasságában sokat javult a teljesítménye a teszten. Csehországban győzött, Spielbergben pedig épphogy második lett. Silverstone-ban szintén nagyon erős volt, de ott a motorja csődöt mondott, Misanóban ismét nyert, aztán itt megint” – idézi a „Doktort” a Motorsport.com szakoldal.

Rossi véleményét Cal Crutchlow is osztja. Amikor rákérdeztek arra, hogy Marquez fél kézzel már fogja-e a világbajnoki trófeát, a brit bólintott és megjegyezte: „Nagyon erős a tempója. Megmondtam, hogy Aragónban győzni fog és így is lett. Tavaly nem volt szüksége arra, hogy győzzön Motegiben, mégis behúzta a futamot. Szerintem ismét nyerni fog.”

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: