DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Motor

MotoGP: Új bukásrekord Misanóban!

A 2010-es estorili hétvége korábbi csúcsát múlták felül a versenyzők a San Marinó-i Nagydíjon, köszönhetően nagyrészt a versenynapra megérkező esőnek.

Már érzésre is a szokásosnál is jóval több bukást láthattunk az elmúlt hétvégi misanói forduló során, s ezt az érzetet a számos is alátámasztják. Összesen ugyanis nem kevesebb, mint 140 esést regisztráltak a San Marinó-i Nagydíj három napja során, ami új csúcsot jelent a gyorsaságimotoros-világbajnokság történetében, amióta ezt számon tartják – ez a mostani 140 bukás tízzel több, mint a korábbi rekordot jelentő 2010-es estorili forduló mutatója.

misano-bukas-rekord



Ennek több mint a felét, egész pontosan 80 bukást az esős versenynapnak köszönhetünk: a délelőtti bemelegítések során 26, a három kategória futamai során pedig összesen 54 esést láthattunk. A két kisebb géposztályban konkrétan a mezőny fele elesett legalább egyszer a verseny során, s a MotoGP-ben is csak 15-en értek célba körön belül. Érdekesség, hogy a misanói vasárnapnál egész hétvégét tekintve is csak Le Mans-ban (94) és Assenben (91) láthattunk idén több bukást.

A Motorsport.com szakoldal vonatkozó összeállításából az is kiderül, hogy a MotoGP-ben két motoros emelkedik ki az esések tekintetében a mezőnyből. A listát nem meglepő módon Sam Lowes vezeti 23 eséssel, mögötte viszont a vb-éllovas Marc Marquez követi 20 bukással. Ezzel a spanyol felülmúlta korábbi 17-es „egyéni csúcsát”, ráadásul öt nagydíj még hátra van – igaz, jól mutatva a repsolos hozzáállását a hétvégékből, hogy a mostani húszból csak két bukást szenvedett el futamon.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: