DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Motor

Oliveira kipróbálhatta a KTM MotoGP-gépét

Kétnapos tesztet teljesített a Motorland Aragon az újonc osztrák gyártó, ahol az állandó versenyzők és a tesztpilóta Mika Kallio mellett a Moto2-ben vitézkedő portugál is motorra pattant.

A KTM nemcsak a királykategóriában, hanem a Moto2-ben is bemutatkozott idén, a középső géposztályban pedig a 2015-ben kis híján Moto3-as vb-címet szerző Miguel Oliveira az egyik versenyzője. A portugál motoros nem egyszer megvillant a szezon első felében: összesen négy dobogót tudhat magáénak, s összetettben az előkelő harmadik helyet foglalja el. Részben ennek elismeréseként kapott lehetőséget az osztrákoktól, hogy Aragóniában kipróbálhassa az RC16-ot:

ktm-teszt-2017-02



„Nem az volt a cél, hogy nagyon gyors legyek, hanem elsősorban azért teszteltem, hogy jól érezzem magam” – nyilatkozta pályafutása első MotoGP-s tesztje után a fiatal portugál versenyző. „Megkaptam azt a lehetőséget, amelyre valószínűleg minden motoros vágyik legalább egyszer a karrierje során, és nagyon örülök, hogy kipróbálhattam ezt a motort. Összességében ez egy jó nap volt, megtehettem néhány kört és élvezhettem a motorozást egy MotoGP-géppel. Köszönöm a KTM-nek!”

ktm-teszt-2017-03

Természetesen nemcsak Oliveira volt a központban a kétnapos aragóniai teszten, hiszen Pol Espargaro, Bradley Smith és a tesztpilóta Mika Kallio is jelen volt, hogy kipróbálják a legfrissebb fejlesztéseket és finomítsák a beállításokat. Mike Leitner csapatmenedzser „lenyűgözőnek” nevezte a tesztet, míg Smith szerint a motor gyengeségeire koncentráltak a munka során. A KTM eddigi legjobb eredménye egy 11. helyezés volt Espargaro révén az asseni Holland TT-n.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: