DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 30. hétfő
Motor

Rossi fél, hogy megismétlődik a jerezi betli

Hasonlóan rossz a barcelonai aszfalt állapota, mint volt a néhány héttel ezelőtti másik spanyol verseny helyszínén, ezért a „Doktor” attól tart, hogy a Katalán Nagydíjon is szenvedni fognak a Yamahák.

Az utóbbi évek egyik leggyengébb versenyét futotta néhány hete Jerezben Valentino Rossi, aki mindössze a tizedik helyen végzett a Spanyol Nagydíjon. A pálya aszfaltja közismerten rossz minőségű, így a tapadás sem az igazi, s bár tavaly még győzni tudott, idén szenvedett az olasz, aki attól tart, hogy a hasonló körülményeket kínáló katalán helyszínen is problémákba fog ütközni:

2017-rossi-jerezi-betli



„Kicsit aggódom, mert elég rossz állapotú a barcelonai aszfalt, és a tapadás is elég kicsi. Jerezben hasonló körülmények között nagyon szenvedtünk a motorral, de még korai megítélni az esélyeket. Mindenesetre szeretem Barcelonát, a pályát magát és a vonalvezetést is” – tette hozzá a Luis Salom tavalyi balesete után átalakított nyomvonal kapcsán Rossi, akit a Motorsport.com idéz.

A Yamaha versenyzőjét további aggodalommal töltheti el, hogy Mugellóban még nem volt százszázalékos állapotban motokrosszbalesete után, s mivel azonnal jön a barcelonai viadal, nincs túl sok ideje a további rehabilitációra: „Jobb lenne, ha lett volna még egy extra hét, de most két verseny van egymás után, szóval kemény lesz. De egyértelmű, hogy ha ilyen ütemben javul az állapotom, ez az egy hét is nagyon fontos lehet.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: