DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Motor

A MotoGP legmenőbb csapatbemutatója

Az új szponzor miatt immár Reale Avintia Racing névre hallgató alakulat az andorrai hegyekben prezentálta Hector Barbera és Loris Baz 2017-es versenygépét – amelyet egy helikopter szállított a helyszínre. Az eseményen az is kiderült, hogy a spanyol a múlt heti sérülése miatt kénytelen kihagyni a hétvégi katari tesztet.

Ahogy közeledik a MotoGP március végi katari szezonnyitója, egyre több csapat ejti meg hivatalos idény eleji csapatbemutatóját. Hétfőn az immár Reale Avintia Racing névre hallgató istállón volt a sor, s alighanem el is vitték az év legmenőbb prezentációjának járó díját. A helyszín ugyanis a 2500 méteres tengerszint feletti magasságban fekvő Circuito de Andorra volt, ahova egy helikopter segítségével érkezett meg az istálló idei versenymotorjai. A pilóták a tavalyi évhez hasonlóan Hector Barbera és Loris Baz lesznek, ám a Ducati többi szatellit alakulatához hasonlóan ők is eltérő modellel fognak versenyezni: a spanyol a Desmosedici tavalyi, azaz GP16-os változatára ülhet fel, míg a franciát egy GP15 nyergében láthatjuk az idény közben.

Barbera ugyanakkor csak a Katari Nagydíj hétvégéjén ülhet leghamarabb újra motorra, a mai eseményen ugyanis azt is bejelentette, hogy múlt heti sérülésének – a valenciai pályán tréningezett egy 600 köbcentis motorral, amikor elesett és eltörte a bal kulcscsontját – köszönhetően kénytelen kihagyni a néhány nap múlva esedékes, ugyancsak a sivatagi pályán tartandó utolsó kollektív tesztet. „A legrosszabbkor jött a sérülés, de nincs értelme kockáztatni így, hogy ilyen közel van az első futam, inkább a teljes gyógyulásra koncentrálok” – nyilatkozta a motoros. Az eseményen egyébként Barbera overáljába bújva Emilio Zamora, a Ducati Stunt Team motorosa tartott egy látványos bemutatót a havas pályán. Íme, néhány fotó a lélegzetelállító helyszínen tartott prezentációról:

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: