DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
Motor

Vinales versenytempója biztató, Rossi elfáradt

A Movistar Yamaha csapatfőnöke, Massimo Meregalli rendkívül elégedett volt új szerzeményük Phillip Island-i hosszú etapjaival: úgy érzi, sikerülhet kiküszöbölni tavalyi fő gyengeségüket. Arról is beszélt, Rossi miért nem teljesített versenyszimulációt.

A valenciai és sepangi tesztekhez hasonlóan Phillip Islanden is Maverick Vinales bizonyult a leggyorsabbnak – ha a márciusi katari gyakorlást is az élen zárja, teljes söpréssel várhatja majd első yamahás szezonját. Persze a képet árnyalja, hogy a hosszabb etapokon Marc Marquez erősebb átlagot produkált nála, s ez még akkor is igaz, ha a repsolos néhány körrel rövidebb szimulációt teljesített.

Mindenesetre a Movistar Yamaha csapatvezetője, Massimo Meregalli így is úgy érzi, hogy óriási előrelépést tettek ezen a téren: „Először is: Maverick nagyon gyors volt. Rendkívül fontos volt számunkra, hogy lássuk, hogyan menedzsel egy versenyszimulációt” – nyilatkozta a crash.net szakportálnak. „Tavaly sokat szenvedtünk a hátsó gumi kopásával, de idén végig úgy érezte, hogy nem rossz az abroncsok élettartama.”

vinales-tempo-



„Két szimulációt is remek tempóval teljesített: húsz kört futott, a kopás mértéke pedig nem volt számottevő. A második etapja során ráadásul már ő is fáradt volt. Gyorsabb tempóra volt képes, de azt mondta, úgy 17 kör után picit visszaesett a teljesítménye saját maga miatt. Mindenesetre ezek biztató jelek” – fogalmazott Meregalli.

A hangvillások másik pilótája, Valentino Rossi ellenben egyáltalán nem teljesített biztatóan Ausztráliában: összesítésben a top10-be sem fért be, ráadásul igazi versenyszimulációt sem futott. Meregalli ugyanakkor elárulta: a „Doktornak” más szerepet szántak ezen a teszten, s a 38. születésnapját épp csütörtökön ünneplő olasz alaposan el is fáradt a három nap végére.

rossi-faradt-01

„Valentinót túl sok beállítás kipróbálására kértük” – magyarázta a szakember. „Végig a gumikopásra koncentráltunk. Néhány megoldás kicsit jobban működött, de a nagy részük nem teljesen váltotta be a hozzá fűzött reményeket. A végére egyszerűen csak elfáradt. Azt mondta: „nem szeretnék sem versenyszimulációt, sem gyorskört futni, mert fáradt vagyok”.”

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: