DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Motor

MotoGP: Ismét eltűnnek az intermediate gumik

A Grand Prix Commission úgy döntött, hogy mivel túl szűk tartományban lehetett őket megfelelően használni, a következő szezontól újfent kiveszik a kínálatból a Michelin átmeneti esős abroncsait.

A Bridgestone helyét a MotoGP hivatalos gumiszállítói posztján idén átvevő Michelin egyik fő újítása volt, hogy visszahozta a japán cég által mellőzött intermediate abroncsokat, amelyeket a félig vizes, félig száraz aszfalton tudtak használni a versenyzők. A szezon során azonban kiderült, hogy igen szűk ezeknek a gumiknak a működési tartománya, így egy úgynevezett flag-to-flag verseny során nem sok értelme van őket használni, ezért jobbára csak változó körülmények között zajló edzéseken láthattuk őket a motorokon.

motogp-intermediet-gumiabroncs-2016



Éppen ezért már korábban is lehetett hallani róla, hogy az intermediate gumikat ismét kiveszik a kínálatból, ezt pedig most meg is erősítették: a Grand Prix Commission a múlt héten úgy határozott, hogy 2017-től kezdődően ismét eltűnnek az átmeneti esős abroncsok a gyorsasági motoros vb királykategóriájában. A száraz és az esős gumik maximális száma ugyanakkor változatlan marad a versenyhétvégéken, viszont lesz egy plusz specifikációjú első és hátsó slick abroncs, amik közül választhatnak majd a csapatok.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: