DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Motor

Crutchlow: Jack nagyon megérdemelte ezt

Rengetegen gratuláltak Jack Millernek szenzációs asseni győzelméhez: köztük volt tavalyi csapattársa, Cal Crutchlow is, aki rendkívül elismerő szavakkal beszélt a fiatal ausztrálról.

Jack Miller a 2014-ben elbukott Moto3-as világbajnoki küzdelem után, tavaly mutatkozott be a királykategóriában, méghozzá az LCR Hondánál, ahol Cal Crutchlow volt a csapattársa. Az ausztrál az Open-motor nyergében nem igazán tudta felvenni a lépést brit kollégájával, ám épp az esős Brit Nagydíjon egymásra találtak, s a fiatal pilóta hibájának köszönhetően mind a ketten ki is estek egy ütközést követően. A két motoros között ennek ellenére sem romlott meg a viszony, s bár Miller idén már a Marc VDS Racing csapatát erősíti, megmaradt a baráti kapcsolat Crutchlow-val: a Holland TT előtt például együtt kerékpároztak a Man-szigeten.

Ezek után nem csoda, hogy az asseni futamot bukással záró hondás az elsők között gratulált Millernek a Parc Fermében: „Ha van egy srác, akit szerettem volna, ha nyer – persze magamon kívül –, akkor az ő. Jack nagyon megérdemli ezt” – idézi Crutchlow későbbi nyilatkozatát a crash.net szakoldal. „Én már hat éve itt vagyok, és még nem sikerült nyernem, neki pedig már a második évében összejött! Ironikus, de előző este pont együtt vacsoráztunk, és azt mondta, hogy el fog esni. De végül ő volt az, aki nem bukott, és meg is nyerte a futamot!”

crutchlow-miller-főkép

Crutchlow ezt a fotót osztotta meg közösségi oldalán


„Jack rengeteget dolgozik és elképesztően tehetséges, ahogy azt most látni is lehetett. Megverte Marc Marquezt egy rosszabb géppel – ez nem fordul elő túl gyakran. Nem számít, milyen volt az időjárás: legyőzte, és csak ez számít. Jack még sokat tanulhat, hogy még profibb legyen, de annyira fiatal még. Teljesen más, ha egyből a MotoGP-be lépsz fel a Moto3-ba, és kihagyod a Moto2-es lépcsőfokot. De előbb-utóbb élmenő lesz a MotoGP-ben is!” – vélekedett a brit.

Crutchlow hozzátette: nem bánná, ha a jövőben újra csapattársak lennének az LCR-nél, s ezzel a Honda is jól járna. A korábbi Supersport világbajnok szerint most egy nagy buli vár Millerre: a brit még azzal is viccelődött, hogy elképzelhető, hogy az ausztrál a két és fél hét múlva esedékes Német Nagydíjig sem fog kijózanodni.

A közösségi oldalakon egyébként szintén sokan gratuláltak a Marc VDS versenyzőjének, köztük természetesen számos ausztrál sportolóval. A Formula-1-ből már visszavonult Mark Webber, s a jelenleg is a száguldó cirkuszt erősítő Daniel Ricciardo is megemlékezett a fiatal motoros sikeréről, de így tett az ausztrálok több korábbi legendája, például Daryl Beattie, Wayne Gardner vagy épp Casey Stoner is. Miller egyébként a 12. pilóta lett a hazájából, aki futamot tudott nyerni a legnagyobb géposztályban – utoljára ez épp Stonernek sikerült még 2012-ben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: