DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
Motor

Két haláleset a Man-szigeti TT-n

Szombaton rendezték a világ legveszélyesebbnek tartott motorversenye, a Man-szigeti TT első versenynapját. Az oldalkocsis futamon és a Superstock edzésén is tragédia történt.

Május 28. és június 10. között tartják a legismertebb közúti motorversenyt, a Man-szigeti TT-t. Sajnos a verseny 2016-os felvonása sem marad tragédia nélkül. Szombaton, az első napon, amelyen versenyeket is futottak, két egymástól független haláleset történt.

Az oldalkocsis motorok első futamán a 27 éves Dwight Beare szenvedett végzetes kimenetelű balesetet. Az ausztrál versenyző harmadszor szerepelt a TT-n, 2014-ben a 12. helyen fejezte be azt kategóriájában. Utasát, Benjamin Binnst a szombati balesetet követően bokasérüléssel szállították kórházba, állapota stabil.



Később, a Superstock kategória edzésén az 50 esztendős Paul Shoesmith is életét veszítette a Sulby egyenesben. A tréninget felfüggesztették balesete után. A veterán Shoesmith 2005-ben debütált a Man-szigeten, sokakhoz hasonlóan több különböző kategóriában is szerepelt. Legjobb eredménye 15. helyezés volt 2011-ből a Superbike és Senior futamokon. Néhány órával halála előtt futotta meg élete legjobb körét a TT-n, a Superbike első futamán 125,896 mérföld/óra átlagsebességgel.

Dwight Beare és Paul Shoesmith a Man-sziget 249. és 250. halálos áldozata. A motorversenyzés tragikus hétvégéjén már hárman vesztették életüket a Moto2-ban szereplő Luis Salom pénteki balesete után. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: