DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 20. hétfő
Motor

Az Aprilia is leleplezte 2016-os versenygépét

Néhány órával a katari teszt kezdete előtt, a sivatagi pályán rántotta le a leplet az Aprilia első „igazi” MotoGP-gépéről. Az RS-GP-nek a festése is megváltozott a korábbi évekhez képest: Alvaro Bautista és Stefan Bradl motorja tulajdonképpen az olasz nemzeti színekben fog pompázni az előttünk álló szezonban.

Az Aprilia tavaly, a Gresini Racing partnereként tért vissza a gyorsasági motoros világbajnokság királykategóriájába, ám a tavalyi gépük még az RSV4 Superbike-ra épül. Az idei szezonra viszont már egy teljesen új motorral, az RS-GP-vel készültek, amelyet azonban sem a sepangi, sem a Phillip Island-i teszten nem tudták még pályára vinni (Malajziában a 2015-ös géppel köröztek, Ausztráliába pedig el sem utaztak). Az RS-GP-t egy katari privát teszten próbálhatta ki először a két pilóta, Alvaro Bautista és Stefan Bradl, a következő három napban pedig már a mezőnnyel együtt tesztelik a sivatagi helyszínen.

Előtte azonban még megejtették a hivatalos bemutatót is: a gép külsejében is megújult, ugyanis az ezüstszürke és a piros szín mellé csatlakozott a zöld is, azaz voltaképpen az olasz nemzeti színekben fog pompázni Bautista és Bradl motorja a bő két hét múlva rajtoló idényben. Íme, a csapat által közzétett fotók a 2016-os RS-GP-ről:

Aprilia-főkép_1



Aprilia-1

Aprilia-2

Aprilia-3

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: