DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
Motor

„Marquez a MotoGP legjobb nagykövete”

A Tech3 Yamaha csapatát irányító Herve Poncharal úgy véli, a Honda fiatal pilótája nyújtja a legjobb show-t a motorozásával: elmondása szerint a spanyolt a legélvezetesebb nézni a mai mezőnyből.

Marc Marquez valóságos üstökösként érkezett meg a MotoGP-be: nem csak eredményeivel – első két királykategóriás évében egyaránt világbajnok lett –, hanem elképesztően látványos vezetési stílusával is új színt hozott a sportba. 2015-ben aztán elérkezett az első igazán komoly hullámvölgy a karrierjében, egymást érték a versenyeken elszenvedett bukások, így végül a gyári Yamaháktól jelentősen elmaradva csupán harmadik lett az összetettben.

Herve Poncharal, a Tech3 csapatfőnöke reméli, hogy a repsolos tanult tavalyi hibáiból – bár elmondása szerint erről nincs meggyőződve, hiszen már a szezon során is folyton ezt hangoztatta a fiatal pilóta, ennek ellenére újra és újra elesett –, ráadásul szerinte továbbra is a Honda versenyzője nyújtja a legjobb show-t a MotoGP-ben:

Marquez-stílus



„Számomra még mindig Marquezt a legizgalmasabb nézni” – nyilatkozta Poncharal a crash.net szakoldalnak. „Ő egy olyan típusú versenyző, akit imádok nézni, ahogy motorozik, mert mindent kicsit eltúloz. De éppen ezért imádjuk. Úgy vélem, Marquez ugyanolyan gyors, mint Jorge, de teljesen máshogy érik el ezt a teljesítményt. Jorge esetén, ha nincs nálad stopper, úgy tűnhet, csak az abroncsait melegíti. De amikor Marcot látod, azt mondod: „basszus!”. Minden egyes kanyarban úgy tűnik, hogy el fog esni. Úgy érzed, a világon senki nem lenne képes ennél gyorsabban menni, és éppen ettől izgalmas.”

„Szeretem nézni Jorge motorozását is, mert rendkívül tisztán és technikásan megy, de műértőnek kell lenned ahhoz, hogy ezt értékeld” – folytatta a gondolatmenetét a csapatvezető. „De Marc esetén bárki azt mondja – még akkor is, ha egy 75 éves emberről van szó, aki soha nem motorozott –, különösen a Dorna hihetetlen televíziós közvetítéseinek és szuperlassításainak köszönhetően, hogy „hűha!”. Egy show, amit produkál. Számomra ő a MotoGP legjobb nagykövete, mert az a srác olyan, mint egy vulkán! Hihetetlen. Imádom Marcot nézni, és szerintem rengeteget adott hozzá a sporthoz.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: