DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 1. kedd
Motor

Rossi: Sajnálom, hogy szélesen fordultam

A világbajnoki pontversenyt hét egységgel vezető Valentino Rossi megbánta a sepangi versenyen bemutatott manőverét, amely miatt a rajtrács végéről kell megkezdenie a mindent eldöntő valenciai futamot. A Yamaha olasz pilótája ugyanakkor azt is elárulta, hogy nem szeretett ki a MotoGP-ből, és 2016-ban is biztosan ott lesz a mezőnyben.

A csütörtök délutánként megszokott, több szereplős sajtótájékoztató helyett ezúttal a Honda és a Yamaha gyári versenyzői egyesével válaszoltak az újságírók kérdéseire a Valenciai Nagydíj helyszínén. Jorge Lorenzót Valentino Rossi követte a sorban, ám a FIM és a Dorna vezetőinek kérésére ő sem bocsátkozott részletekbe a két héttel ezelőtti sepangi eseményekkel kapcsolatban:

rossi sajnalja



„Egyszerűen csak azt sajnálom, hogy szélesen fordultam és nem követtem a szokásos ívemet, ezt leszámítva azonban jobb, ha a mostani hétvégéről beszélünk” – idézi az olaszt a motorsport.com. „Sajnos az, hogy a mezőny végéről indulok, mindent nehezebbé tesz. Amúgy sem volt könnyű a helyzet, de az utolsó helyről való rajtolás több szempontból is megnehezíti a dolgokat” – utalt arra Rossi, hogy a Sportdöntőbíróság mai határozatával helybenhagyta a malajziai versenyfelügyelők és a FIM azon ítéletét, amelynek következtében a motoros a rajtrács végére sorakozhat fel a vasárnapi futam előtt.

„De itt vagyok, igyekszem a maximumot nyújtani és koncentrált maradni, jó munkát végezni a hétvégén, és a lehető legversenyképesebben megérkezni vasárnapra, aztán a start után meglátjuk, mi történik” – fogalmazott a világbajnokságot hétpontos előnnyel vezető pilóta, hozzátéve, hogy az edzések során igyekszik megtalálni csapatával az ideális beállításokat és gumiválasztást.

Sokakban felmerült, hogy a történtek után esetleg Rossi visszavonulna a versenyzéstől, ám a „Doktor” elárulta: továbbra is szenvedélyesen imádja a MotoGP-t, és egészen biztosan ott lesz a 2016-os mezőnyben is.

„Nyilvánvaló, hogy az álmom az volt, hogy a világbajnoki címért harcolhassak, és a remekül sikerült szezonom után harcolhatok is, de jobban szerettem volna ezt normál körülmények megtenni” – fogalmazott Rossi. „Ezen kívül a kialakult helyzet nem változtatja meg bennem a szenvedélyt és a jövőt illető elképzeléseimet. Mindenképpen versenyezni fogok jövőre, mivel már megvan a szerződésem, ráadásul számos dolog fog változni, talán a színvonal is, és aztán majd eldöntöm, hogy folytatom-e vagy sem.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: