DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Motor

Hivatalos: Bradl az Apriliánál folytatja a szezont!

Ahogy arra számítani lehetett a Forward Racing tegnapi bejelentése után, Stefan Bradl az Aprilia Racing Team Gresini színeiben, Alvaro Bautista csapattársaként teljesíti a 2015-ös évad hátralévő kilenc futamát. A német világbajnok a jövő hétvégén, Indianapolisban debütál az olasz gyártónál.

Tegnap látott napvilágot a hír, miszerint a Forward Racing felbontotta a szerződését Stefan Bradllel. A csapat nem elégedetlen volt a versenyzővel, hanem nem akarta magához láncolni őt, miközben a helyzetük erősen kétségessé vált azok után, hogy a tulajdonosukat, Giovanni Cruzarit adócsalás gyanújával letartóztatták a svájci hatóságok. Az istálló emiatt ki is hagyja a soron következő indianapolisi fordulót, ez pedig azt jelentette volna, hogy a német motoros sem állhatott volna rajthoz az Egyesült Államokban, a pénteken közzétett döntés értelmében azonban szabadon igazolhatóvá vált a 2011-es Moto2-es világbajnok.




 
Nos, a korábbi sajtóhíreknek megfelelően az Aprilia Racing Team Gresini le is csapott rá: az alakulat nemrég egy rövid közleményben jelentette be, hogy Bradl náluk teljesíti majd a 2015-ös idény második felét. Az olasz márkánál azt követően üresedett meg egy hely, hogy a Német Nagydíj előtt elküldték Marco Melandrit, akit a Sachsenringen még a tesztpilóta Michael Laverty helyettesített, ám az északír is tisztában volt vele, hogy nem feltétlenül lesz ő a hosszútávú megoldás. Bradl ezzel Alvaro Bautista csapattársaként indul a hátralévő kilenc futamon, így már Indianapolisban is, ez pedig azt jelenti, hogy a német motoros immár biztosan visszatérhet asseni balesete után, amely miatt néhány hete épp hazai versenyét kellett kihagynia.

Az Apriliával épp a Superbike világbajnokság sepangi fordulóján szereplő Max Biaggi még Bradl szerződtetése előtt azt mondta, hogy az olasz gyártónak valóságos ajándék lenne a német érkezése. Az biztos, hogy az előző éveket az LCR Hondánál töltő versenyző teljesítménye utólagosan is jó mérce lesz Melandri szereplésének megítéléséhez, s ha gyorsan hozzászokik a technikához, a Bautistával vívott házon belüli csatájuk is tartogathat izgalmakat. Igaz ugyanakkor, hogy a gyári pilótai státusz összességében nem feltétlenül lesz előrelépés a Forward Racinghez képest, hiszen Bradl ex-csapattársa, Loris Baz megelőzi a spanyolt a világbajnoki tabellán. A francia motoros jövője egyébként továbbra is kérdéses: az már biztos, hogy Indianapolisban nem indul, ám ha a csapatnak sikerül a tervezett brnói visszatérés, vélhetően ő velük fejezi be a szezont.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: